Το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου, η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!» της Κεντρικής Μακεδονίας έκοψε την βασιλόπιτά της, στην κατάμεστη αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου «Πανόραμα».

Το Συμβούλιο της Κ. Μακεδονίας και ο Πρόεδρός του, Βασίλης Πανίδης, μετά την επιτυχία του μεγαλύτερου ποσοστού για τη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!» στις εθνικές εκλογές (1,2% στη Β’ Θεσσαλονίκης και 1,4% στην Α’ Θεσσαλονίκης), θέλησαν να γιορτάσουν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, που είχαν προσκληθεί στην εκδήλωση.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε η κυρία Νιόβη Παυλίδου, η οποία, ως υπεύθυνη του φορέα «Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης», παρουσίασε τον ρόλο και τους στόχους του νεοσύστατου αυτού Γραφείου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης, κ.κ. Κωνσταντίνος Λάσκος και Κυριάκος Μερελής(απηύθυνε θερμό χαιρετισμό), καθώς και οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών, κ.κ. Αριστείδης Βασιλειάδης και Ισαάκ Δουμάνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Βασιλειάδης χαιρέτησε τη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!», αναγνωρίζοντας την αντικειμενικότητα των θέσεών της, σε σχέση με το ασφαλιστικό πρόβλημα στην Ελλάδα.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Λευτέρης Παπαγεωργίου, μέλος της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!», συγγραφέας του βιβλίου «Start ups: Οι πωλήσεις», το οποίο δώρισε υπογεγραμμένο στον τυχερό του φλουριού.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσε, με τον ευαίσθητο και συγχρόνως σκληρό λόγο του, ο Πρόεδρος της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!», Θάνος Τζήμερος, ο οποίος υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη αντίστασης στον «εποικισμό» της Ελλάδας και της Ευρώπης, η οποία, μετά από αιώνες πολέμων και καταστροφών, πέτυχε να κατακτήσει την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών της, και τώρα απειλείται από τον «ισλαμικό μεσαίωνα», εξαιτίας της μετανάστευσης κατοίκων της Ασίας και της Αφρικής, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τις πολιτισμικές κατακτήσεις της Ευρώπης, εισβάλλουνανεξέλεγκτα στα εδάφη της και απαιτούν την αποδοχή τους, χωρίς ίχνος διάθεσης για ενσωμάτωσή τους.

Ο Θάνος Τζήμερος, απαντώντας στις συκοφαντικές επιθέσεις, που δέχθηκε από τα ΜΜΕ, για μια συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, όπου υποτίθεται ότιπροσέβαλε την ομάδα του ΠΑΟΚ, έκοψε κομμάτια της βασιλόπιτας στις τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ και ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.

Η ευχάριστη βραδιά ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους του πιάνου, που έπαιξαν ο Ηλίας Ρογκάκος, μέλος της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!», και ο Θάνος Τζήμερος.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η κ. Φούλη Καλαϊτζίδου.