Αξιοποιώντας την διακοπή των αγώνων των τμημάτων υποδομής, η Ακαδημία του «Μ.Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» Γιαννιτσών Giannitsa Basketball Academy συνδιοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, σειρά φιλικών παιχνιδιών, την Κυριακή 23/02/2020, στο Κιλκίς, όπου φιλοξενήθηκε από την Ακαδημία της «Κούπα».

Στο Τουρνουά υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους αθλητές και των δύο Ακαδημιών, καθώς συμμετείχαν συνολικά 65 αθλητές, δίνοντας δύο (2) ηλικιακά παιχνίδια, τα οποία πραγματοποιηθήκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς.

Το Τουρνουά πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον στο οποίο πήραν μέρος από την ομάδα της G.B.A. δύο τμήματα με 35 αθλητές γεννημένους τις ηλικίες 2009 και 2010, οι οποίοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από τα παιχνίδια που έγιναν.

Δηλώσεις
Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, οι υπεύθυνοι των δύο Ακαδημιών τόνισαν τα εξής:
Γιάννης Κασιμίδης (G.B.A. «M.Αλέξανδρος- Ξέξασπρο Γιαννιτσών»): «Είναι γνωστό ότι στην Ακαδημία μας όλα αυτά τα χρόνια πορευόμαστε με βάση ότι πάντα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά – αθλητές μας όσο περισσότερο παιχνίδι μπορούμε, γιατί σε τελική ανάλυση, το παιχνίδι είναι αυτό που τα «γεμίζει» και τα κάνει να νοιώθουν ικανοποίηση.
Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να καταφέρουμε, να δώσουμε στα παιδιά χαρά άλλα και κίνητρα, δύναμη και τις αξίες που προσφέρει η ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό λοιπόν διοργανώνονται τα φιλικά παιχνίδια, προσπαθώντας πάντα μέσα από αυτά να αγαπήσουν τα παιδιά γενικότερα τον αθλητισμό και ειδικότερα το basketball. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους της Ακαδημίας της «Κουπας» κ.κ. Κουτρή-Παπαδόπουλο για την φιλοξενία τους και για την άψογη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Παπαδόπουλος Δ. – Κουτρής Χ. (Κούπα Κιλκίς): «Τα παιχνίδια είναι το ζητούμενο για όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ. Έτσι το γνωρίζουν καλύτερα και το αγαπάνε. Για αυτό λοιπόν θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία Μπάσκετ του «Μ. Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» και προσωπικά τον υπεύθυνό της Γιάννη Κασιμίδη για την συμμετοχή στο Τουρνουά φιλικών παιχνιδιών.
Σκοπός μας όλων όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα, είναι μέσα από αυτά τα παιχνίδια να προσπαθήσουμε να δώσουμε στα παιδιά το κίνητρο για να το αγαπήσουν. Ο αθλητισμός πάντα διαμορφώνει σωστούς χαρακτήρες, συγκροτημένες προσωπικότητες, αλλά και υγιείς πνευματικά ανθρώπους. Ευχαριστώ επίσης προσωπικά τον προπονητή Μπάμπη Χαριτίδη και τους αθλητές της Ακαδημίας των Γιαννιτσών που συμμετείχαν στο Τουρνουά και τους εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια».