Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πρόκειται να πραγματοποιήσει το Φεστιβάλ Πολιτισμού Πτολεμαΐδα – Η πόλη γιορτάΖΕΙ.

Πρόκειται για το μοναδικό χειμερινό πολυθεματικό Φεστιβάλ της χώρας, όπου συγκεντρώνει πλήθος αξιόλογων καλλιτεχνών από όλους τους χώρους. Για 17 μέρες, η καρδιά του πολιτισμού χτυπάει στην Πτολεμαΐδα, όπου μέσα από συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά δρώμενα, βιβλιοπαρουσιάσεις, ημερίδες και σεμινάρια, η πόλη ζωντανεύει και ΖΕΙ μέσα από μια πραγματική γιορτή του Πολιτισμού και των τεχνών.
Σε μια σκοτεινή και δύσκολη για την περιοχή μας περίοδο, οι 17 αυτές μέρες μοιάζουν με όαση για τους πολίτες και κυρίως για τους επιχειρηματίες μιας και ο κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, αλλά και των γύρω περιοχών, κυκλοφορούν, ενισχύουν την αγορά και υποστηρίζουν την εξωστρέφεια της πόλης περισσότερο από ποτέ.
Πληθώρα καλλιτεχνών πρόκειται να παρελάσει και φέτος από την Πτολεμαΐδα, Συναυλίες με τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Φοίβο Δεληβοριά, την Κατερίνα Πολέμη, τους Batala Salonica, την Μιρέλα Πάχου, αλλά και τον Κώστα Θωμαΐδη σε ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο. Παράλληλα θα φιλοξενήσουμε τις παραστάσεις Φρίντα κι άλλο, την βραβευμένη παράσταση Το κάλεσμα της Λορίν και άλλες παραστάσεις έκπληξη για τις οποίες ακόμα συζητάμε τα τεχνικά ζητήματα για να μπορέσουν να έρθουν. Το πρόγραμμα εξακολουθεί να είναι υπό διαμόρφωση, κυρίως σε ό,τι αφορά τα βιβλία και τα σεμινάρια.
Το φετινό Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας και του Υπουργείου Πολιτισμού.