Στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε σήμερα στο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας, παρέστη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Είμαστε σήμερα εδώ στο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας προς όλους, για να δώσουμε αίμα, καθώς αυτό τον καιρό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.

Είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος οποιοσδήποτε εθελοντής αιμοδότης να φοβάται. Οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της αιμοδοσίας λαμβάνουν κάθε μέτρο ώστε η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, σ’ αυτή την κρίσιμη ώρα για τη χώρα μας, εν μέσω της πανδημίας, όσοι μπορούμε, όσοι δεν έχουμε ταξιδέψει στο εξωτερικό και δεν έχουμε προβλήματα υγείας, να δώσουμε αίμα, επειδή δυστυχώς, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις και πρέπει να αυξηθεί το απόθεμα σε αίμα στα νοσοκομεία μας. Απευθύνω έκκληση σε όλους όσοι μπορούν να δώσουν αίμα για να καλύψουμε τις μεγάλες ελλείψεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν αποδείξει την κοινωνική υπευθυνότητά τους και ο Σύλλογος Εργαζομένων διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία τρεις φορές το χρόνο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι εργαζόμενοί της θα συνεχίσουμε με το ίδιο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης να διοργανώνουμε εθελοντικές αιμοδοσίες και στις επτά περιφερειακές ενότητες. Τώρα είναι η ώρα της συλλογικής ευθύνης για όλους μας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.