Σε συνέχεια σχετικού εγγράφου που απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής στους Φορείς και Συλλόγους που χρησιμοποιούν την αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεών τους, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε στους χρήστες της αίθουσας ότι ο συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους συμβάλλει στην ταχύτερη διάδοση και αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοïού, όπως έχει τονιστεί κατά επανάληψη τόσο από τους Ελληνικούς, όσο και τους διεθνείς φορείς προστασίας της δημόσιας υγείας.

Δεδομένου ότι η αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου δεν διαθέτει φυσικό αερισμό και από τους επίσημους φορείς της πολιτείας έχει προταθεί η λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοïού, ζητήθηκε από τους χρήστες της αίθουσας «να επανεξετάσουν τον προγραμματισμό των εκδηλώσεών τους», με βάση τα νέα δεδομένα. Εξάλλου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανέστειλε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της σε κλειστούς χώρους.

Επομένως, ο επαναπρογραμματισμός των εκδηλώσεων σε νέα ημερομηνία ή η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων ως έχει, εναπόκειται στην ανάληψη ιδίας ευθύνης από τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες. Παραπέρα, η συμμόρφωση με τις οδηγίες της πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας από μία σοβαρή απειλή, αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση όλων των εκπροσώπων της Ελληνικής πολιτείας και οι ενέργειες και πρωτοβουλίες της ΠΕ Πέλλας εντάσσονται σ’ αυτό το πνεύμα. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία και σχόλιο, δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση για την αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας.

Τόσο το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, όσο και η οικεία υπηρεσία Δημόσιας Υγείας παραμένουν στη διάθεση των πολιτών και φορέων για συνεργασία σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των πολιτών.