Ο ΕΛΓΑ θα δώσει παράταση στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ από τους αγρότες, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Τζαμτζή και αγωνίζεται να ολοκληρώσει τις πληρωμές των αποζημιώσεων.

Τηλεφωνική επικοινωνία και με την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ κ. Μαρία Παππά είχε κ. Ιορδάνης Τζαμτζής
Για την πορεία των πορισμάτων και των πληρωμών του ΕΛΓΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Παππά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής.
Η κ. Παππά τόνισε ότι παρά την έλλειψη προσωπικού οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ στην Βέροια καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια δουλεύοντας και στο σπίτι, ώστε να παραδοθούν οι πινάκες εκτίμησης ζημιών.
Κάθε πίνακας που παραδίδεται στην υπηρεσία, αφού γίνεται έλεγχος, προωθείται στην μηχανογράφηση σύμφωνα με τον μήνα ζημιάς. Δηλαδή, με την σειρά ζημίες Απριλίου, Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου. Υπάρχει δηλαδή σειρά προτεραιότητας.
Σχετικά με τις αναρτήσεις πινάκων στους Δήμους, η κ. Παππά τόνισε ότι πλέον οι περισσότεροι δήμοι δεν παραλαμβάνουν πίνακες λόγω κορονοιού, όμως οι πίνακες αυτοί προωθούνται για πληρωμή.
Η κ. Παππά τόνισε: «Δουλεύουμε και στα σπίτια μας για να μπορέσουν να πληρωθούν οι αγρότες μας.»
Ο κ. Τζαμτζής είχε επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο σχετικά με την περίοδο πληρωμών των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών προς τον ΕΛΓΑ, ζητώντας να δοθεί παράταση 2 μηνών για την πληρωμή τους.
Ο κ. Λυκουρέντζος δέχτηκε το αίτημα και διαβεβαίωσε τον κ. Τζαμτζή ότι θα δοθεί από το ΔΣ του ΕΛΓΑ ικανή παράταση ώστε να εξυπηρετηθούν οι αγρότες. Τόνισε ακόμη ότι, «ο ΕΛΓΑ αγωνίζεται να ολοκληρώσει τις πληρωμές των αποζημιώσεων.»