Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στo πλαίσιο της μέρας δράσης σε χώρους δουλειάς για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, παραβρέθηκε στην κινητοποίηση σωματείων και ενώσεων υγειονομικών στο ΑΧΕΠΑ και δήλωσε τα παρακάτω:

« Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα έτσι και σήμερα ενώσαμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, με τους υγειονομικούς. Δηλώνουμε ακόμα μια φορά ότι στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, επαρκή μέσα προστασίας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
Έγκαιρα έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Η Διοίκηση, ο κ.Τζιτζικώστας, βρέθηκαν απέναντι, συνεπείς με τη στάση στήριξης της πολιτικής των περικοπών και της υποχρηματόδοτησης του συστήματος υγείας που κράτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η διανομή του όποιου υγειονομικού υλικού και άλλες κινήσεις από τη Διοίκηση δεν αρκεί για να κρυφτούν οι μεγάλες ευθύνες της για τις ελλείψεις και τους κινδύνους για την υγεία των εργαζόμενων. Άλλωστε η παροχή των υλικών πραγματοποιήθηκε με κονδύλια που έδωσε η κυβέρνηση στις Περιφέρειες αντί να τα διαθέσει απευθείας στα Νοσοκομεία και μάλιστα προέρχονται από τους ήδη τραγικά μειωμένους ΚΑ της Τοπικής Διοίκησης.
Η Διοίκηση της ΠΚΜ οφείλει εδώ και τώρα να προχωρήσει σε αυτά για τα οποία έχει καθυστερήσει τραγικά. Να στηρίξει τα αιτήματα των υγειονομικών και της περιοχής μας και να πιέσει με όλους τους τρόπους την κυβέρνηση. Να διεκδικήσει την ενίσχυση των υπηρεσιών της με πόρους και προσωπικό και να αξιοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ενίσχυση των ελέγχων σε χώρους δουλειάς όπου παρατηρείται συγχρωτισμός αλλά και σε δομές του ιδιωτικού τομέα υγείας. Η πείρα από την κλινική στο Περιστέρι είναι τραγική. Οφείλει να εξασφαλίσει απρόσκοπτη παροχή μέσων προστασίας στους εργαζόμενους της ΠΚΜ, ιδιαίτερα σε αυτούς που βρίσκονται σε εξωτερικούς ελέγχους. Οφείλει να διασφαλίσει ότι τα αντισηπτικά με τα οποία προμηθεύει διάφορους φορείς να έχουν την αναγκαία έγκριση του ΕΟΦ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τα βιοκτόνα προϊόντα, και να μη συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Και σήμερα και το επόμενο διάστημα μένουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί, διεκδικούμε, βγαίνουμε δυναμικά στο προσκήνιο για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, για να μην πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση».