Την άποψη ότι «δεν είμαστε στην αρχή του τέλους αλλά στο τέλος της αρχής», της κρίσης του κορωνοϊού, εξέφρασε μιλώντας στην Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «φαίνεται να έχουμε αποφύγει τις συνέπειες της Ιταλίας, Ισπανίας, Βρετανίας και ΗΠΑ», ευχαρίστησε «την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που έλαβαν σοβαρούς περιορισμούς στην ελευθερία τους», προειδοποίησε ωστόσο ότι «ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

Μάλιστα, ο κ Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν του αρέσει να κουνάει το δάκτυλο» καθώς είναι οπαδός της συναίνεσης και της «Δημορκατίας της πειθούς»: «Γι’αυτό και τιμώ τους πολλούς και επιμένω να ασκώ δριμύτατη κριτική στους λίγους που πλήττουν το κοινό συμφέρον», υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: «Καλώ τους πολίτες να κάνουν φέτος το Πάσχα της αγάπης, το Πάσχα της ευθύνης και της ζωής και να παραμείνουν σπίτι».

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι «έχουμε και άλλα βέλη στην φαρέτρα μας. Στο χέρι όμως όλων μας είναι να μην χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε».

«Μένουμε σπίτι σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι. Γιατί είμαστε πολιορκημένοι ακριβώς επειδή είμαστε ελεύθεροι», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Όσοι ζητούν ατέλειωτες παροχές, μας στέλνουν σε νέα μνημόνια»

«Όσοι ζητούν από τώρα ατέλειωτες παροχές είναι σαν στέλνουν την Ελλάδα σε ένα νέο μνημόνιο», υποστήριξε επίσης ο Κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, ότι διάλεξε να δώσει ιδεολογικό χρώμα σε αυτή την πανδημία: «Κάποιοι μίλησας για το τέλος του νεοφιλελευθερισμού και την επιστροφή του κρατισμού». Ιδιαίτερα αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στον διπλασιασμό της τιμής ανά κλίνη στις ΜΕΘ (σ.σ. από 800 σε 1.600), τονίζοντας ότι «συγκρίνονται μήλα με πορτοκάλια», καθώς, πλέον, σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβάνονται και οι αμοιβές ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ αγνοούν την διεθνή βιβλιογραφία που αναγνωρίζει υψηλότερη τιμή.