Υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας παρέδωσε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, εθελοντές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσαν στη διοίκηση του Νοσοκομείου μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κρεμοσάπουνα και στολές μίας χρήσης.

«Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώσαμε την παράδοση υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό και τους ιδιώτες γιατρούς, τους ανθρώπους δηλαδή που δίνουν από την πρώτη γραμμή τη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού. Σήμερα παραδίδουμε στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κρεμοσάπουνα και στολές μιας χρήσης, προκειμένου να ενισχύσουμε τους ανθρώπους της υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ένα νοσοκομείο που φιλοξενεί τους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας, γιατί οι καρκινοπαθείς ανήκουν στις ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου.

Θεωρούμε χρέος μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας προκειμένου να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού. Αποδείξαμε σε αυτήν την κρίση ότι η Ελλάδα έχει άξιους γιατρούς και νοσηλευτές και ένα σύστημα υγείας που κρατά, αντέχει και λειτουργεί», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στα κιβώτια που παραδόθηκαν περιλαμβάνονται 8.000 μάσκες, 30.000 ζευγάρια γάντια, 1.200 αντισηπτικά, 720 κρεμοσάπουνα και 100 στολές μιας χρήσης.

Σε δηλώσεις της η διοικήτρια του Θεαγενείου Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή επισήμανε ότι «το σύστημα υγείας στη χώρα μας παρά τις αδυναμίες του είναι ισχυρό και αυτό οφείλεται στο αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει», τόνισε τη σπουδαιότητα της προστασίας των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ εκ μέρους όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη διάθεση των ειδών και για την οργάνωση της σημερινής διανομής.

Ακόμη ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έφεραν σε πέρας τη διανομή.