Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε την Τρίτη 28 Απριλίου τηλεδιάσκεψη με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Κατά τη διάρκειά της, οι δύο άνδρες συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στον πρωτογενή τομέα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει εξαιτίας του σημαντικού περιορισμού των αερομεταφορών προκειμένου να επανεκκινήσει η εμπορία προϊόντων και κυρίως αλιευμάτων με τις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης τέθηκε και η συνεργασία του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Rutgers με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το πρόγραμμα «Νέα γεωργία, Νέα γενιά» το οποίο εκτελείται με δωρεά του ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», καθώς και η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας με τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» με την ενεργό συμμετοχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Υπουργός δέχθηκε μάλιστα τα συγχαρητήρια του Αμερικανού Πρέσβη για τους χειρισμούς του Υπουργείου του στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων κατά τη διάρκεια του COVID19.

Ο κ. Πάιατ δεσμεύθηκε από κοινού με τον κ. Βορίδη στην περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών για την ανάπτυξη του εμπορίου στον τομέα των αγροτικών προϊόντων.