Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της αναμόρφωσης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, υπέγραψε την απόφαση με την οποία ορίζονται τα νέα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο Υπουργός στον συγκεκριμένο θεσμό συνιστά το γεγονός της στελέχωσης του Συμβουλίου με Καθηγητές εγνωσμένης αξίας και άρτιας κατάρτισης.

Πρόεδρος ορίστηκε ο Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) Γιώργος Παπαδάκης με αναπληρωτή του τον Καθηγητή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) Αναστάσιο Σιώμο.

Ως τακτικά μέλη ορίστηκαν οι εξής:
• Ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Γιώργος Μπάνος και ως αναπληρωτής του ο Καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Βάιος Καραθάνος.
• Ο καθηγητής και Κοσμήτορας του Γ.Π.Α. Δημήτρης Σάββας και ως αναπληρωτής του ο Καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αλέξανδρος Παπαχατζής.
• Η καθηγήτρια και Πρόδρος Τμήματος του Γ.Π.Α. Στέλλα Χαδιώ – Μάντζαρη και ως αναπληρώτριά της η Καθηγήτρια του Γ.Π.Α. Ευθυμία Τσακαλίδου.
• Η Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) Κωνσταντίνα Τζια και ως αναπληρώτριά της η Καθηγήτρια και Κοσμήτορας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Σμαραγδή Αντωνοπούλου.
• Οι ερευνητές βαθμίδας Α’ και εκπρόσωποι του ερευνητικού προσωπικού του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Θωμάς Παπαχρήστου και Γεωργία Ουζουνίδου, και ως αναπληρωτές οι Χρυσούλα Τάσσου και Γιώργος Σαμούρης, επίσης ερευνητές βαθμίδας Α’ και εκπρόσωποι του ίδιου προσωπικού, όπως αναδείχθηκαν κατά σειρά ψήφων στις εκλογές που είχαν διενεργηθεί.

Σημειώνεται ότι η διάρκεια της θητείας του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι τριετής από τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο επιστημονικό γνωμοδοτικό και εισηγητικό όργανο με αρμοδιότητες την αξιολόγηση και αποτίμηση του ερευνητικού έργου των Ινστιτούτων, την εισήγηση για την έγκριση των ερευνητικών προγραμμάτων, την εισήγηση για την πρόσληψη και την προαγωγή του ερευνητικού προσωπικού, τη γνωμοδότηση για την ύπαρξη των επιστημονικών προσόντων κατά τη διαδικασία επιλογής του Γενικού Διευθυντή και των Διευθυντών των Ινστιτούτων, τη γνωμοδότηση σε κάθε θέμα που παραπέμπει σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.