Την Παρασκευή 29 Μαΐου συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Συμμετείχαν η βουλευτής του κόμματος και μέλος της ΝΕ Θεοδώρα Τζάκρη το μέλος του Οργανωτικού της Κεντρικής Επιτροπής Γνωσούλα Χαΐλατζίδου, ο Συντονιστής της Ν.Ε Πέτρος Γάγκλιου και μέλη της Ν.Ε.

Στη συνεδρίαση – τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με την πολιτική συγκυρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Έγινε ενημέρωση για το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «Μένουμε όρθιοι 2». Επίσης πάρθηκαν αποφάσεις για το Πρόγραμμα δράσης και λειτουργίας των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ν.Πέλλας για το επόμενο διάστημα.


Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν.Πέλλας εκτιμά ότι οι νέες συνθήκες που προέκυψαν από την κρίση της πανδημίας φέρνουν στην επιφάνεια την ανάγκη για μια ριζική αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Επισημαίνει ότι μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις για τις κοινωνικές ανάγκες. Όχι με επιστροφή στο παρελθόν, αλλά με σύγχρονες προτεραιότητες και ανάγκες που θέτουν οι νέες συνθήκες.
Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως η κρίση φέρνει και αξιακή αναδιάταξη, καθώς θέτει σε ριζική αμφισβήτηση τα νεοφιλελεύθερα δόγματα που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.
Αναφορικά με το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι 2”, η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Πέλλας εκτίμησε πως πρόκειται για ένα πλήρες σχέδιο το οποίο απαντά σε όλες τις άμεσες ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Προκειμένου το πρόγραμμα αυτό να γίνει γνωστό σε όλες του τις διαστάσεις, η Ν.Ε αποφάσισε να καλέσει τις Οργανώσεις Μελών να οργανώσουν περιοδείες και εξορμήσεις σε πρώτη φάση, στην αγορά της Έδεσσας, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 στις 18:00 και στην αγορά των Γιαννιτσών, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 10:30 το πρωί. Θα ακολουθήσει εξόρμηση στην αγορά της Αριδαίας και της Σκύδρας.
Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση του κόμματος, η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Πέλλας αποφάσισε τη συνέχιση της διαδικασίας διεύρυνσης και την ενίσχυση της καμπάνιας εγγραφής νέων μελών.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Πέλλας