Στο άρθρου 65, του Ν. 4688 (ΦΕΚ 101/Α/24-05-2020) για «Ειδικές μορφές τουρισμού, διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις» καθορίζονται οι ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) μέσα στα πλαίσια αντιμετώπισης του Covid 19.

Σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις και προκειμένου να παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος ή πρόσθετος χώρος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες καταστημάτων πρέπει να καταθέσουν αίτηση κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από σκαρίφημα του αιτούμενου χώρου (κάτοψη εξωτερικού χώρου), ώστε οι Υπηρεσίες του Δήμου να ξεκινήσουν την επεξεργασία τους.
Επίσης, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν διαθέτουν την απαραίτητη άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και επιθυμούν να τους χορηγηθεί, καλούνται άμεσα να υποβάλλουν σχετική αίτηση.


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις του στο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας (γραφείο 11) του Δήμου Έδεσσας.