Χωρίς σχέδιο, και με επικοινωνιακές κορώνες ο Περιφερειάρχης Κ.Μ. κ. Τζιτζικώστας «δρομολογούν από κοινού» με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τρία έργα (τις αναπλάσεις της Πλατείας Αριστοτέλους, της Λεωφόρου Νίκης και της Πλατείας Διοικητηρίου» που αν και θεωρητικά είναι αναγκαία για την πόλη, δυστυχώς είναι αποσπασματικά και χωρίς μελέτη για να αξιολογηθούν επί της ουσίας.

Είναι αποσπασματικά για την Θεσσαλονίκη, καθώς δεν συνδέονται με ένα master plan ανάπτυξης της πόλης το οποίο θα έπρεπε να είχε εκπονηθεί ήδη από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.


Είναι αποσπασματικά και κατακερματισμένα, γιατί δεν συνδέονται με την αναβάθμιση, ενεργειακή και αρχιτεκτονική, του ιστορικού κέντρου και του θαλάσσιου μετώπου, των κατοικιών και καταστημάτων.
Είναι ασύνδετα έργα καθώς δεν συνδέονται με την ήδη εξαγγελθείσα ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της ΔΕΘ, την αύξηση της αναλογίας πρασίνου ανά κάτοικο, που είναι πολύ χαμηλή και την αναδιοργάνωση του συγκοινωνιακού σχεδιασμού με βάση τη νέα όψη της πόλης.
Είναι αποσπασματικά, διότι δεν εντάσσονται στην ευρύτερη προοπτική της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, που βρίσκεται σε φάση εκκίνησης, ούτε του λιμένα της πόλης και των νέων καθοριστικών για την επιχειρηματική κίνηση συμπληρωματικών λειτουργιών που πρέπει να προβλεφθούν.
Αποσπασματικότητα, για να καλυφθούν οι πολύ χαμηλές προσδοκίες που ο κ. Τζιτζικώστας επιφυλάσσει για την Θεσσαλονίκη. Επικοινωνιακές κορώνες για να καλυφθεί η ανυπαρξία σχεδίου και προετοιμασίας για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 το οποίο, όπως φαίνεται, θα έχει την ίδια οδυνηρή τύχη που είχε το προηγούμενο με πολύ βαριές επιπτώσεις για όλες τις πόλεις της Μακεδονίας, για όλη την Κεντρική Μακεδονία!