Σε απάντηση του σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι στο δεύτερο κύκλο του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που θα τρέξει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, θα υπάρχει και πρόβλεψη ένταξης για περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων χωρίς προσωπικό. Οι σχετικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τον Υπουργό, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός τόνισε ότι: «…στο νέο πρόγραμμα θα διευρυνθεί και η περίμετρος των επιχειρήσεων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο σχήμα στήριξης, ώστε να συμπεριληφθούν και επιχειρήσεις που δεν είχαν μπει στην πρώτη φάση. Θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες, ανεξαρτήτως νομικής μορφής. Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί και η ένταξη συγκεκριμένων περιπτώσεων ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, αλλά ασκούν δραστηριότητα που χρήζει στήριξης».


Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης είχε καταθέσει αίτημα  προς τον Υπουργό τόσο με ερώτηση του στις αρχές Απριλίου (αρ. πρωτ.: 5612/08.04.2020) όσο και με κατάθεση αναφοράς στις 23 Απριλίου (αρ. πρωτ.: 1342/23.04.2020)

Στη γραπτή απάντηση του Υπουργείου στις 28.05.2020, την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Οικονομικών, προς το Βουλευτή Πέλλας σημειώνεται ότι: «Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις που σχετίζονται με την διάδοση του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και την οικονομία και θα προχωρήσει αν κριθεί σκόπιμο σε νέες πρωτοβουλίες στήριξης των πληγέντων στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένταξη και ατομικών επιχειρήσεων στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

 

Το σχετικό δελτίο τύπου εδώ: https://stamenitis.gr/epistreptea-prokatavoli/

Η απάντηση εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11279031.pdf