Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης προ ημερών έθεσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις παραγωγών, ποικιλίες των οποίων έχουν αναγνωριστεί ως αίτιο ζημιών από τον παγετό της 17ης Μαρτίου.

Μετά από σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του Βουλευτή με την προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Βέροιας του ΕΛΓΑ, κα. Μαρία Παππά, προέκυψε ότι για όλους όσοι είχαν κανονικά υποβάλει προσωρινές δηλώσεις, αλλά δεν είχαν προλάβει να υποβάλουν τις οριστικές, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, θα δοθεί η δυνατότητα να τις υποβάλουν στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία θα δοθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ και τους ανταποκριτές του.


Επίσης, ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε να βρεθεί ο τεχνικός τρόπος ώστε και όσοι, για τους ίδιους λόγους και τις ειδικές συνθήκες που έφερε η πανδημία, δεν μπόρεσαν να υποβάλουν ούτε προσωρινές, ούτε βεβαίως οριστικές δηλώσεις, να μπορέσουν να έχουν αντίστοιχη δυνατότητα.