Όταν αγαπητέ εκπρόσωπε η διαφάνεια είναι αδιαπραγμάτευτος, δεσμευτικός και απαράβατος όρος για την κυβέρνηση, δημοσιεύεται η λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν γενναία χρηματοδότηση για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι”, από το κονδύλι των 20 εκ. ευρώ για τον κοροναϊό, οφείλεις, για λόγους αξιακής παραταξιακής κουλτούρας, πολιτικής / ηθικής συνέπειας και δημοκρατικής ευθύνης, να δημοσιεύσεις και τα ποσά που μοίρασες ήτοι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Γεγονότα όπως αυτό, στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν, οδήγησαν σε συνολική απαξία τους θεσμούς και βαθιά ανυποληψία το πολιτικό σύστημα της χώρας, ενώ τα κόμματα υποχρεώθηκαν σε μερική αναστολή λειτουργίας.

Συνεπώς, ούτε οι ψίθυροι βοηθούν, ούτε η συντεταγμένη κατήχηση υπό των υπάκουων ΜΜΕ, αυτά όταν τρώνε δεν μιλάνε (διαχρονική μαρτυρία) και στην καλύτερη περίπτωση παίζουν ανέξοδα (σήμερα) την ιστορία με το βιτριόλι ή ασχολούνται με τις ιδιαιτερότητες των τεμέκ σελέμπριτς της ανύπαρκτης εγχώριας σόουμπιζ, ούτε οι γρίφοι και οι ασάφειες. οι υπεκφυγές και οι αστείοι συμψηφισμοί, που από συνήθη προσφιλή τακτική καταφεύγουν και ακολουθούν συχνά όλοι οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι.
Δεν ζούμε στην κοινωνία των λόμπι και των χόμπι, που είπε ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ούτε στη σκοτεινή πλευρά της αλήθειας όπου οι υποψιασμένοι Έλληνες πολίτες τρώνε κουτόχορτο, έχουν κοντή μνήμη. Η ελληνική κοινωνία απέχει χρονικά από την εποχή που οι πολίτες υπερχείλιζαν από φθηνό κομματικό πατριωτισμό, φορούσαν μόνιμα παρωπίδες, πολλώ δε μάλλον ασπάζονταν την ιησουίτικη εκδοχή της αλήθειας. Ούτε ασφαλώς κατισχύει στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπως χθες επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, το ψέμα της αλήθειας, κυριαρχεί έναντι όλων μόνο η κομματική/πολιτική σκοπιμότητα!!!


*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος -Παιδαγωγός