Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Έδεσσας για τις διαδρομές τους εγκαινιάστηκε εχθές από τον Δήμο Έδεσσας.

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πρωτοπόρα Έδεσσα.

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα βρίσκονται στα εξής σημεία :

Κέντρο Ενημέρωσης περιοχής Καταρρακτών
Δημαρχείο
Σιδηροδρομικός Σταθμός
Κεντρικός πεζόδρομος (Ρίζου & Δημοκρατίας)

Η Εγγραφή είναι πολύ εύκολη

Η εγγραφή στο σύστημα είναι υποχρεωτική για τους χρήστες και μπορεί να γίνει:
Α. Μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή έξυπνου τηλεφώνου στην πλατφόρμα edessa.cyclopolis.gr, με χρήση της πιστωτικής κάρτας για λήψη στοιχείων του χρήστη.
Β. Ηλεκτρονικά στον Κεντρικό Σταθμό του Συστήματος, που βρίσκεται στο Κέντρο Ενημέρωσης των Καταρρακτών, με χρήση της πιστωτικής κάρτας για λήψη στοιχείων του χρήστη.

Γ. Με επίσκεψη στο Κέντρο Ενημέρωσης των Καταρρακτών με την αστυνομική ταυτότητα κι τον ΑΦΜ σας, κάθε μέρα 10:00 έως 16:00, από όπου θα λάβετε τα συνθηματικά σας και τους απαραίτητους κωδικούς για την παραλαβή ποδηλάτου από τους Σταθμούς.

Καλές Βόλτες!
Η χρήση του Συστήματος θα είναι δωρεάν.

Κάθε χρήση κοινόχρηστου ποδηλάτου δεν μπορεί να ξεπερνά τις 2 ώρες.

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 μέσω του Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης μας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι χρήστες μπορούν να καλούν το 2152157998 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: edessa.cyclopolis.gr

 

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα από τους κατοίκους υπάρχει μια μαζική κινητοποίηση συμπολιτών μας οι οποίοι επιλέγουν να κινούνται στην πόλη με τα ποδήλατά τους.

Σε αυτό βοηθά πολύ σημαντικά ο Ποδηλατικός Σύλλογος Αερωπός Έδεσσας όπου από μικρή ηλικία υπάρχει παιδεία και σεβασμός σε μια πόλη ανοικτή σε όλους με ελεύθερη και υγιή μετακίνηση στον δημόσιο χώρο. Αυτή η κίνηση είναι πολύ θετική και δείχνει πως αρχίζουμε και αποκτούμε σαν λαός και πολίτες, οικολογική συνείδηση. Το ποδήλατο είναι το καθαρότερο μέσο μεταφοράς.