Συνεχίζονται από την ΠΕ Πέλλας οι δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας, με την παροχή υγειονομικού υλικού

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, συμμετέχοντας στην υλοποίηση του προγράμματος αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοιού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησε σήμερα σε νέα παράδοση εφοδίων και υγειονομικού υλικού στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Φούστανης του Δήμου Αλμωπίας, η οποία επλήγη και παρέμεινε για 14 ημέρες σε καθεστώς καραντίνας.
Η παράδοση του υλικού πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, ο οποίος συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Για τη διανομή του υλικού συνεργάστηκε επίσης ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φούστανης.

Η Περιφερειακή Ενότητας Πέλλας, μέχρι σήμερα, έχει παράσχει σημαντικές ποσότητες εφοδίων, τροφίμων και υγειονομικού υλικού σε φορείς της τοπικής κοινωνίας που δραστηριοποιούνται σε ευαίσθητους τομείς για την αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης του κορωνοïού COVID-19 (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Ιατρικοί Σύλλογοι, Γηροκομεία, Συσσίτια εκκλησιών, κ.ά), καθώς επίσης και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως και στα στελέχη δημοσίων υπηρεσιών.


Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Μπαίνουμε σε μία επόμενη φάση στη μάχη με τον κωρονοïό, η οποία είναι ίσως πιο πολύπλοκη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα από όλους μας.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, συνεχίζουμε τη δράση υποστήριξης των φορέων και των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά δύσκολες μάχες στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής προσφοράς. Ακόμη, υποστηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις και μέσα που διαθέτουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δεν αποτελούν τον «αδύναμο κρίκο», όπως λέγεται συχνά, αλλά συνανθρώπους μας που η κοινωνία έχει ανάγκη από την ενεργό συμμετοχή τους σε όλες τις κοινωνικές διεργασίες.
Καθώς προχωράμε προς το καλοκαίρι, εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και ευχαριστώ θερμά όλους όσους συνεργάζονται σ’ αυτήν την τιτάνια προσπάθεια ώστε η υγειονομική κρίση να μην εξελιχθεί σε ανθρωπιστική και πιστεύω με τις ενέργειες της κυβέρνησης και της ΕΕ, ούτε και σε οικονομική».