Τα θέματα που διεκδικούμε και τέθηκαν είναι :

1. Άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στην πυροπροστασία, στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δασεργατών, δασολόγων, δασοπόνων, ειδικών δασοπροστασίας, χειριστών, διοικητικών, καθώς τρέχει από 1 Μαΐου, η αντιπυρική περίοδος 2020 και οι υπηρεσίες είναι τραγικά υποστελεχωμένες.

2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Δασικές Υπηρεσίες ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες και αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων στην πυροπροστασία, στην προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Να σημειώσουμε ότι έχουν να γίνουν προσλήψεις, πάνω από δέκα χρόνια.

3. Επέκταση του καθεστώτος ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και διατήρηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στις δασικές υπηρεσίες για όλους τους εργαζόμενους.

4. Διασφάλιση και προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων, με την χορήγηση ειδικών ΜΑΠ και κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο πεδίο.

5. Επιστροφή σε όλους του επιδόματος δασεργάτη ύψους 711 ευρώ που παρακρατήθηκε αδίκως και εν μέσω πανδημίας, από το ταμείο ανεργίας, ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό.

Για τα παραπάνω αιτήματα λάβαμε αρνητικές απαντήσεις και διαπιστώσαμε, ότι είναι στρατηγική πολιτική της κυβέρνησης να παίξει κυριολεκτικά με την φωτιά φέτος, αφήνοντας στην τύχη του, το δασικό πλούτο της χώρας.

Από την μία η περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, εντείνει την εμπορευματοποίηση, της γης και των δασών, αντί για την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων και του περιβάλλοντος.

Δασικοί εργάτες πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Από την άλλη η πολιτική μεγιστοποίησης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, προκρίνει τα επιδόματα, τις “καταρτίσεις” και τη μερική απασχόληση,

αντί για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, που είναι ρεαλιστικό σήμερα, καθώς τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνικής το επιτρέπουν, αλλά εμποδίζεται σθεναρά, από το δρόμο ανάπτυξης που ακολουθούν οι κυβερνήσεις.
Δασικοί εργάτες πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Όλοι οι εργαζόμενοι συνάδελφοι, ιδιαίτερα εκείνοι των οποίων οι συμβάσεις έληξαν πρόσφατα, πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να καταδικάσουν εκτός από την κυβερνητική πολίτικη και όλους εκείνους τους βουλευτές και πολιτευτές κυρίως της κυβέρνησης, που έσκιζαν τα ιμάτια τους και έλεγαν ψέματα, εμπαίζοντας όλους τους συναδέλφους, πουλώντας κάλπικες ελπίδες και ασκώντας φτηνό πολιτικό μάρκετινγκ. Τους καλούμε να παραιτηθούν αν δεν συμφωνούν με τις πολιτικές που εφαρμόζονται αλλιώς υποκρίνονται.

Δεν έλειψαν φυσικά και οι παραφωνίες, που άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον σάπιο κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό και την ακατονόμαστη ομάδα της ΓΣΕΕ.

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες συμβασιούχοι, να συνεχίσουν τον αγώνα, για μια ζωή που μας αξίζει. Ο αγώνας μας είναι σπουδαίος και δίκαιος. Είναι παρακαταθήκη για τους πολλούς και μεγάλους αγώνες που είναι μπροστά μας.

Ζήσαμε ένα πανελλαδικό και πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από Ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία και φορείς, στις κινητοποιήσεις μας στα Υπουργεία και την Βουλή.

Παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί χέρι-χέρι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας και αυτό είναι ανεκτίμητο.
Δασικοί εργάτες πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Αφήσαμε το χνάρι μας και προχωράμε με ψηλά το κεφάλι ο δρόμος του αγώνα και της ανατροπής που διαλέξαμε για μια ζωή που μας αξίζει συνεχίζεται. Θα νικήσουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.