Μετά από αίτημα της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας κας. Λεμονιάς Γαïσίδου προς τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την κατασκευή των δικαστικών Μεγάρων στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές κκ. Λάκης Βασιλειάδης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημητριος Γιάννου, η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος και ο εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Καρασμάνη Γιώργου κ. Μποζίνης Χρήστος. Ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης Διονύσης ενημέρωσε με έγγραφό του για την απουσία του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις διαδικασίες ένταξης και υλοποίησης των έργων υποδομής για την εξυπηρέτηση των δικαστηρίων, καθώς επίσης και για την ενταξιακή πορεία των έργων που ενδιαφέρουν την ΠΕ Πέλλας, η οποία ανεστάλη προσωρινά λόγω της κρίσης της πανδημίας του κορωνοιού COVID-19. Μετά τις τοποθετήσεις των παρισταμένων αποφασίστηκε η κατασκευή του δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά, είναι έργα τα οποία διεκδικούν οι πολίτες της ΠΕ Πέλλας εδώ και δεκαετίες και έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για την υλοποίησή τους».


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής θα προγραμματίσει συνάντηση με τους συναρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ένταξη και υλοποίηση των Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας και Γιαννιτσών.