Μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων στην περιοχή της Αλμωπίας, αυξάνεται δικαιολογημένα η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής. Η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, ΣΕΠΕ) να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και του λαού της περιοχής μας. Ταυτόχρονα, να διασφαλιστεί ότι δεν θα επιτραπεί καμία ενέργεια εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Απαιτούμε:
• Να γίνουν δωρεάν με ευθύνη της κυβέρνησης τα τεστ σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.
• Έλεγχος με ευθύνη του κράτους όσων έρχονταν από το εξωτερικό.

• Να παρασχεθούν όλα τα μέσα προστασίας στους εργαζόμενους με ευθύνη της εργοδοσίας, να απολυμανθούν όλοι οι χώροι εργασίας και οι δημόσιοι χώροι.

• Ενίσχυση και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας του νομού σε ανθρώπινο δυναμικό και υγειονομικό υλικό. Κάλυψη όλων των κενών και των επιπλέον αναγκών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Η ενίσχυση της ΠΦΥ αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την έγκαιρη ανίχνευση, ιχνηλάτηση και απομόνωση κρουσμάτων. Ίδρυση Κέντρων Υγείας σε μεγάλα χωριά όλων των δήμων του νομού και ενίσχυση των Περιφερειακών Ιατρείων στα πιο απομακρυσμένα χωριά για την κάλυψη όλων των αναγκών.


• Ενίσχυση των Νοσοκομείων των Γιαννιτσών και της Έδεσσας. Λειτουργία όλων των κλινικών, όλων των ειδικοτήτων στο επίπεδο της πλήρους, επαρκούς και δωρεάν κάλυψης των υγειονομικών αναγκών, είτε COVID είτε μη COVID ασθενών. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επάρκεια απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ. Επάρκεια διαγνωστικών τεστ και πιστοποιημένων εργαστηρίων στις δημόσιες δομές Υγείας του νομού και δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι με επιστημονικά κριτήρια για το λαό.
• Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και οχήματα όπως επίσης και την ίδρυση νέων βάσεων ώστε να καλύπτονται όλες οι περιοχές του νομού.
• Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλο το προσωπικό που εργάζεται στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας. Μέσα και μέτρα ατομικής προστασίας από την εργοδοσία για όλους τους εργαζόμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις, στα σούπερ μάρκετ και όλη την αλυσίδα των υπηρεσιών. Διαγνωστικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς περιοδικά, όπως και σε εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.
• Μόνιμο επαρκή μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και συστηματικού δειγματοληπτικού ελέγχου στο Νομό Πέλλας, με τα απαραίτητα διαγνωστικά μέσα και μόνιμο προσωπικό. Αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της επιδημίας.
.
Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ