Όσο υπάρχει χώρος στην ντουλάπα μας για μία ακόμη ιδιαίτερη δημιουργία, υπάρχει θέση και στην πιεσμένη από την κρίση αγορά για το χειροποίητον, όπως κοσμήματα, τσάντες, σαγιονάρες, γούρια μέχρι λαμπάδες και μάλιστα σε πρωτότυπα σχέδια όπου μπορούν να κοσμήσουν το σώμα σου ή τον ιδιαίτερο χώρο σου δίνοντας αυτήν την πινελιά που θα σε κάνει να φαίνεσαι και να νιώθεις ξεχωριστή-ός!…

Στο γωνιακό κατάστημα μεταξύ Ηφαιστίωνος και Θεσσαλονίκης βρήκαμε την ταλαντούχα και δημιουργική Μερόπη Μπουλγούρη όπου μοιράστηκε μαζί μας και συζητήσαμε σε προσωπικό επίπεδο τα μυστικά της τέχνης ενώ ζητήσαμε τις απόψεις της και εστιάσαμε στο πως βίωσε τον κορωνοϊό αλλά και πως βλέπει την τοπική οικονομία μας μετά και το άνοιγμα των καταστημάτων τους… η ίδια αισιοδοξεί για το μέλλον και μας προτείνει να στηρίξουμε την τοπική αγορά μας!

Ας δούμε τι μας απάντησε :

Πως περάσατε κατά την περίοδο της Καραντίνας, τι συναισθήματα σας δημιουργήθηκαν;

Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Η αισιοδοξία των καταστηματαρχών, εναλλάσσεται με την αγωνία για το μέλλον και συμπλέκεται με την ανάγκη των καταναλωτών να εξέλθουν από την μακρά καραντίνα, να γυρίσουν στα παλιά, αλλά με απόλυτο μέτρο την ασφάλεια. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων ο κόσμος βγήκε να ψωνίσει, αφού οι συσσωρευμένες ανάγκες των δύο μηνών έπρεπε να καλυφθούν. Εμείς, με μειώσεις τιμών, με προσφορές, προσπαθούμε να προσελκύσουμε τους πελάτες. Σίγουρα το εμπόρευμα στο δικό μου κατάστημα θεωρώ ότι δεν είναι αυτό που λέγεται «πρώτης ανάγκης» όμως είναι αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι για να ανανεώσουν τον εαυτό τους και την εμφάνισή τους. Ακόμη και η παραδοσιακή βόλτα, η μια ματιά στα μαγαζιά, παίζει μεγάλο ρόλο στην τόνωση του ηθικού και την αναπτέρωση της ψυχολογίας.

Πως είδατε τα μέτρα προστασίας και πως κινούνται οι καταναλωτές έπειτα το άνοιγμα των καταστημάτων σας;

Από την πρώτη μέρα πήραμε όλα τα κατάλληλα μέτρα, αφού τηρούμε με ευλάβεια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο για μας τους ίδιους όσο και για τους καταναλωτές. Εδώ θέλω να τονίσω την ανάγκη στήριξης των τοπικών επιχείρησεων γιατί μετά από μια δύσκολη για όλους περίοδο, η αλληλοϋποστήριξη και η κοινωνική συνοχή είναι το ζητούμενο.

Χάθηκε η ανοιξιάτικη σεζόν, μεγάλο μέρος του εμπορεύματός μας έχει μείνει αδιάθετο, λόγω βεβαίως του κλεισίματος από την πανδημία, αλλά και λόγω της χαμηλής διάθεσης των καταναλωτών.

Ήδη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είμαστε οι χαμένοι της υπόθεσης λόγω του ότι δύο μήνες είμασταν κλειστά. Είναι όμως μια δύσκολη στιγμή αυτή που τώρα βιώνουμε εμείς ως επιχειρηματίες αλλά αισιοδοξούμε στο ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει. Όσο περνάνε οι μέρες ο κόσμος φαίνεται ότι απαλλάσσεται από το πρώτο μούδιασμα και κινείται στην αγορά.