O Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου απάντησε σήμερα το απόγευμα με σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb στην ανακοίνωση που έβγαλε το μεσημέρι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης “Κοινωνία σε Κίνηση” Γιάννη Τσεπκεντσή σχετικά με την επένδυση Φωτοβολταϊκών στην περιοχή της Άρνισσας.

Συγκεκριμένα έγραψε :

Είναι καλό να υπάρχει «ουσιαστικός αντιπολιτευτικός έλεγχος» όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η μείζων μειοψηφία. Εδώ όμως δεν μιλάμε θεωρητικά! Κυρίες και κύριοι της μειοψηφίας πρέπει να αποφασίσετε:
• Θέλετε να εκμισθώσουμε 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης προς 150 €/στρέμμα το έτος και άλλα 300 στρέμματα οι ιδιώτες που έχουν όμορες ιδιοκτησίες; Δηλαδή θέλετε να βάλουμε 150.000€ στο ταμείο του Δήμου κάθε χρόνο και για 25 χρόνια από μία ανεκμετάλλευτη έκταση;
• Θέλετε θέσεις εργασίας (όσες κι αν είναι αυτές) στην κατασκευή και τη λειτουργία μίας μεγάλης μονάδας ΑΠΕ;
• Θέλετε 1 MW ενέργεια για τις ανάγκες άρδευσης της Άρνισσας (δηλαδή οι αγρότες της Άρνισσας να ποτίζουν δωρεάν τα χωράφια τους);
• Θέλετε αύξηση εσόδων από το θεσμοθετημένο Ειδικός Τέλος των ΑΠΕ;
Αν ΝΑΙ, τότε ψηφίζετε αναλόγως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αν ΟΧΙ, τότε πρέπει να δώσετε λόγο στους συμπολίτες μας για τις αποφάσεις σας.

Υ.Γ. Αν δούμε ποιοι κάνουν αναφορές για «υπόγειες διαδρομές» και αναλογιστούμε τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και όλη την μέχρι τώρα (κοινή) πορεία των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, θα στεναχωρηθούμε όλοι μας για το πολιτικό επίπεδο του τόπου.
Οι καθηγητές των «υπόγειων διαδρομών» εύκολα αντιλαμβάνονται ότι εάν υπήρχαν υπόγειες διαδρομές δεν θα γινόταν ανοιχτή συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο της Άρνισσας, χωρίς να παραβρίσκομαι εγώ και με την παρουσία της αντιπολίτευσης!
Η μέχρι τώρα πορεία μου και το ήθος με το οποίο έχω πολιτευτεί αποτελούν εγγύηση για την άσκηση πολιτικής χωρίς «υπόγειες διαδρομές».