«Τις επόμενες ημέρες η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου»

Σε επικοινωνία του με το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Πέλλας ενημερώθηκε ότι αναμένεται τις επόμενες ημέρες η έκδοση της απόφασης, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα παράτασης του χρόνου παραμονής των εργατών γης που βρίσκονται στην Ελλάδα βάσει του άρθρου 42 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (A’ 90/01.05.2020).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής, η Γενική Γραμματεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσανατολίζονται στην παροχή δυνατότητας επέκτασης του χρόνου παραμονής κατά 90 ημέρες, μετά από σχετική αίτηση την οποία θα πρέπει να υποβάλλει ο εργοδότης, συνοδευόμενη από δήλωση ΟΣΔΕ και υπεύθυνη δήλωση ότι έχει καθυστερήσει η έκδοση εργοσήμου για τους εργάτες που απασχολεί λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων και στην οποία θα προχωρήσει αμέσως μετά την έκδοση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ.


Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για παράταση του χρόνου το έχει καταθέσει ο Διονύσης Σταμενίτης από τις 8 Ιουλίου του 2020, στην ικανοποίηση του οποίου φαίνεται ότι αντιδρούν θετικά τόσο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/ergates-ghs4/