«270 ευρώ ανά στρέμμα η άμεση ενίσχυση»

Υλοποιείται η δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη για άμεση ενίσχυση των παραγωγών σπαραγγιού που επλήγησαν από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, ορίζεται το ύψος του ποσού στα 270 ευρώ ανά στρέμμα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια καλλιέργεια, η οποία κατά το διάστημα εκδήλωσης της πανδημίας και της επιβολής των περιοριστικών μέτρων υπέστη μια σειρά από αρνητικές συνέπειες με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος των παραγωγών.

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έφερε το θέμα στη Βουλή και πραγματοποίησε σειρά επαφών, δήλωσε: «Οριστικοποιείται σήμερα το ύψος της ενίσχυσης των σπαραγγοπαραγωγών για τις απώλειες λόγω κορονοϊου, μια ευχάριστη εξέλιξη, η οποία βέβαια είχε προαναγγελθεί μόλις διαπιστώθηκε το μέγεθος της ζημιάς στην εν λόγω καλλιέργεια. Δίνουμε καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα ώστε να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που εμφανίζονται στον πρωτογενή τομέα. Ο Νομός μας είναι ένας κατά βάση παραγωγικός Νομός και η ανάπτυξη του συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, όμως πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, με την κυβέρνηση να δίνει σημαντικά δείγματα γραφής για την έμπρακτη στήριξη των παραγωγών μας».

Ο Βουλευτής είχε καταθέσει, ως αναφορά στη Βουλή, την επιστολή των συνεταιρισμών Πιπεριάς, Μεγαπλάτανου και Τσάκων Αλμωπίας, ενώ είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου αλλά και το κείμενο της ερώτησης: https://stamenitis.gr/katabolh-ameswn-enisxysewn/

Αναφορικά με το θέμα των αποζημιώσεων στο σπαράγγι ο Βουλευτής είχε ενημερώσει τους παραγωγούς με σειρά δελτίων  τύπου:

  1. Στις 26 Μαΐου:  https://stamenitis.gr/sparagia/
  2. Στις 03 Ιουνίου: https://stamenitis.gr/kthnotrofoi-oporokhpeutika-sparagi/