Η διαχρονικά ακολουθούμενη πολιτική όλων προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, οδηγεί το Κέντρο Υγείας Αριδαίας, στην Π.Ε. Πέλλας, εδώ και χρόνια, σε απαξίωση. Πρόκειται για πολιτική συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγείας.

Το Κ.Υ. Αριδαίας καλείται να εξυπηρετεί υγειονομικά τους περίπου 30.000 κατοίκους του Δήμου Αλμωπίας, ενώ η γεωγραφική περιοχή κάλυψης είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη, παραμεθόρια και απομακρυσμένη από το κέντρο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κ.Υ. Αριδαίας και τα Περιφερειακά ιατρεία του, αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό.


Σήμερα το Κ.Υ. έχει φτάσει στο σημείο να αδυνατεί να βγάλει το πρόγραμμα εφημεριών καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του Κ.Υ. «το τελευταίο τρίμηνο όσων αφορά τον COVID 19 αλλά και νωρίτερα έχει επέλθει δραματική μείωση του ιατρικού προσωπικού», από τους 11 γιατρούς έχει απομείνει μόνο 1 για εφημέρευση. Το αποτέλεσμα είναι οι εφημερίες να καλύπτονται οριακά και ουσιαστικά με την αυτοθυσία του ιατρικού προσωπικού, που πραγματοποιεί περισσότερες από το προβλεπόμενο εφημερίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του ίδιου του προσωπικού, αλλά και των ασθενών που προσέρχονται στο Κ.Υ.
Οι εργαζόμενοι του Κ.Υ. με το Σωματείο τους, ζητούν την επαναξέταση των αποφάσεων 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας σε σχέση με το προσωπικό του Κ.Υ. και επιφυλάσσονται για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός,σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για την κάλυψη του Κέντρου Υγείας Αριδαίας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με βάση τις διευρυμένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Οι βουλευτές
Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας