Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :
• Το υπόμνημα του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας σχετικά με το αίτημα τους για αποζημίωση των καλλιεργητών θερμοκηπίων – παραγωγών λαϊκών αγορών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης ήδη την 14-06-2020 απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, συνοδευόμενη από στοιχεία – ντοκουμέντα (δελτία αποστολής, τιμολόγια κλπ), που αποδεικνύουν την ζημιά που έχουν υποστεί λόγω του covid-19 και ζητεί ακριβοδίκαιες και στοχευμένες αποζημιώσεις στους καλλιεργητές θερμοκηπίων – παραγωγούς λαϊκών αγορών.
• Την επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου σχετικά με τα αιτήματα τους για θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας καταχωρίσεων στον Περιφερειακό Τύπο και την αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό των σχέσεων Διοίκησης – επιχειρήσεων Τύπου.
• Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας με το οποίο αιτούνται αποζημίωση των επαγγελματιών του τουρισμού λόγω των συνεπειών από τον κορωνοϊό.
• Την επιστολή πολιτών των Γιαννιτσών σχετικά με το αίτημα τους για οριστικοποίηση παλιών προσυμφώνων αγοραπωλησίας χωρίς να απαιτείται η επισύναψη στο συμβόλαιο αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας στο όνομα του εκ προσυμφώνου πωλητή.
• Την επιστολή κατοίκων Νησίου και Άγρα Έδεσσας σχετικά με την μη αναγραφή τους ως ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων στα προσωρινά στοιχεία ανάρτησης του Εθνικού Κτηματολογίου, αλλά την αναγραφή Αλβανών υπηκόων καίτοι αυτοί τα κατέχουν και τα καλλιεργούν αδιαλείπτως για δεκαετίες.
• Το υπόμνημα του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Επαρχίας Γιαννιτσών σχετικά με το αίτημα τους για την συμπερίληψη και των νυν εργαζομένων εκτός των συνταξιούχων, στην ευεργετική διάταξη του άρθρου 30 του Ν. 4701/2020 με την οποία απομειώνονται οι άδικα βεβαιωμένες οφειλές από την μη δήλωση αναδρομικών στη φορολογική χρήση του έτους 2013.
• Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Δεντροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας σχετικά με το αίτημα τους για παράταση του ισχύοντος Νόμου για κατάθεση των δικαιολογητικών για την μετάκληση εργατών γης πέραν της 30/6/2020, προκειμένου να δοθεί λύση στη συγκομιδή των προϊόντων τους.
• Την επιστολή ενημέρωσης και διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΣΕΑΣ) Ν. Πέλλας σχετικά με τα αιτήματα τους για την ένταξη της δεντροκαλλιέργειας στις πληγείσες επιχειρήσεις από την υγειονομική πανδημία, την άμεση χορήγηση των αποζημιώσεων και τις μελλοντικές νομοθετικές ενέργειες που θα επιλύσουν τα καίρια προβλήματα της δεντροκαλλιέργειας.
• Την επιστολή διαμαρτυρίας του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων – Ξενώνων «Οι Φιλόξενοι» Λουτρακίου – Πόζαρ Αλμωπίας σχετικά με το πλήγμα που έχει δεχθεί ο ιαματικός και ορεινός τουρισμός εξαιτίας του κορονοϊού και τις προτάσεις τους για την ασφαλή επανεκκίνηση αλλά και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος τους του κλάδου τους.
• Την επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Πόζαρ σχετικά με τα προβλήματα που δημιούργησε στον κλάδο τους η πανδημία και την λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων τους.
• Την επιστολή της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών σχετικά με την μείωση – κατάργηση των μαθημάτων του κλάδου τους.
• Το υπόμνημα της Κοινότητας Καρυδιάς Δήμου Έδεσσας σχετικά με την υποβολή αιτήματος και για την βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών και την ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Σαρακηνών – Κερασιάς – Καρυδιάς – Νησίου.
• Την επιστολή της Κοινότητας Άρνισσας του Δήμου Έδεσσας σχετικά με την υποστελέχωση του Γραφείου ΕΛ.ΤΑ. Άρνισσας, η οποία δημιουργεί περεταίρω προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα όλης της περιοχής του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας.
• Την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας σχετικά με την υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) Έδεσσας και την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού με επιθεωρητές εργασίας ώστε να μπορούν να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι.
• Την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) σχετικά με τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο κλάδος των λογιστών – φοροτεχνικών.
• Την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών σχετικά με την οικονομική στήριξη των δικηγόρων λόγω του κορονοϊού, την μη καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και τις προτάσεις για την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση τους.


Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.