Από το έντονο μπουρίνι που ξέσπασε εχθές από τις δέκα το βράδυ στην Έδεσσα, η διάρκεια του οποίου ήταν μικρή και δεν δημιούργησε προβλήματα στην πόλη, πέραν από μια μικρή διακοπή ρεύματος, ωστόσο από τον δυνατό άνεμο που προηγήθηκε έσπασε ένα δέντρο από τη ρίζα του πέφτοντας στον Εδεσσαίο ποταμό.

Οι υπηρεσίες Πρασίνου του Δήμου και της Π.Ε. Πέλλας είναι επι ποδός και είναι πλέον επιβεβλημένο να υπάρχει μέριμνα και μελέτη για συντήρηση για τα υγιή όσο και για τα γερασμένα δέντρα που ενδεχομένως πρέπει να φυτευτούν στη θέση τους άλλα δέντρα παράχθια του ποταμού έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στο εγγύς μέλλον.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής μετέβησαν σήμερα το πρωί στο σημείο του ποταμού που έπεσε το δέντρο και δόθηκε εντολή τις επόμενες ώρες-μέρες συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής να προσπαθήσουν να ανασηκώσουν και τέλος να απομακρύνουν το δέντρο από τον ποταμό.

Η στάθμη στον ποταμό Εδεσσαίο ήταν χαμηλή από εχθές και αυτό ήταν ευχής έργο. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανέβαινε η στάθμη του νερού δημιουργώντας υπερχείλιση και πολλά προβλήματα…