Αυτή η φωτογραφία φρονώ ότι αποτυπώνει στο έπακρο την κραυγαλέα κατάσταση, που επικρατεί στη χώρα αναφορικά με τα μέτρα προστασίας σε σχέση με τον κορωνοϊό (COVID-19).

Γιατί, μου είναι δύσκολο, δεν μπορώ να πιστέψω ότι παραμένουν κλειστά τα ΚΑΠΗ της χώρας λόγω κορωνοϊού, ήτοι οι χώροι κοινωνικής συνάντησης και αναψυχής, που βρίσκουν διέξοδο οι ελάχιστοι πλέον ηλικιωμένοι των χωριών…. ενώ την ίδια ώρα “έγινε της πόπης” στην πανηγυρική σύναξη των οπαδών μιας ομάδας στον Πειραιά, με τις αρχές να σφυρίζουν αδιάφορα ή την επομένη να εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε αστείες αν όχι γραφικές επαναλαμβανόμενες δηλώσεις: “μας θλίβουν τέτοιες εικόνες”. Την ώρα που σε άλλες χώρες, μιλάμε για σοβαρά κράτη με υπεύθυνους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και αρχές που διακρίνονται από συναίσθηση της ευθύνης τους, αντίστοιχες πρωταθλήτριες ομάδες, όπως η επική Λίβερπουλ -μετά από 30 ολόκληρα χρόνια- και η μοναδική Ρεάλ, με επίσημη ανακοίνωσή τους, ζήτησαν από τους οπαδούς τους να μην πάνε να πανηγυρίσουν την κούπα του πρωταθλητή στο Άνφιλντ ή στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Εκεί, βέβαια, η εφαρμογή των μέτρων είναι καθολική, δεν υπόκειται σε θλιβερές εξαιρέσεις.


Ούτε οι αρχές (Δημοτικές Αρχές και Αστυνομία) δρούν επιλεκτικά ή σφυρίζουν αδιάφορα, τουναντίον συνεργάστηκαν για την αποτροπή των οπαδικών πανηγυρισμών, προκειμένου με τη σειρά τους να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο. Γιατί, όπως λέει και ο τίτλος της ανάρτησης ήτοι το γνωστό νομικό αξίωμα, οι συμφωνίες, στην περίπτωσή μας οι κανόνες που θέσπισε η πολιτεία, πρέπει να τηρούνται. Άλλως, παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του Κικέρωνα, Salus populi suprema lex / Η ευημερία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος, θα πω ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι η υπέρτατη υποχρέωση του κράτους και των αρχών του… ***Η ανάρτηση δεν διέπεται από υποκρισία και οπαδικό κομπλεξισμό!!!

*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός