Απόρριψη της αίτησης αναστολής κατασκευής του έργου Αντιπλημμυρικής Προστασίας του ποταμού Εδεσσαίου στο ΣτΕ

Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες υλοποίησης του πολύ σημαντικού έργου υποδομής για την Αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Εδεσσαίου που υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, μετά από την έκδοση απορριπτικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), για την αίτηση αναστολής εργασιών που κατατέθηκε από ομάδα πολιτών.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ αφού εξέτασε το σκεπτικό της αίτησης και τα αντικειμενικά στοιχεία που υποβλήθηκαν από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, αποφάσισε την απόρριψη της αίτησης για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ακόμη να σημειωθεί, τις προηγούμενες ώρες σημειώθηκε επικίνδυνη κατάρρευση τμήματος, περίπου οκτώ μέτρων, στα πρανή του ποταμού Εδεσσαίου, πιθανότατα ως αποτέλεσμα των έντονων βροχών των προηγούμενων ημερών. Η κατάρρευση σημειώθηκε σε χρόνο που το ποτάμι είχε μικρή ποσότητα νερού, χωρίς όμως να συνδέεται η κατάρρευση με τις εργασίες, καθώς μεσολαβούν εκατοντάδες μέτρα μεταξύ του συγκεκριμένου σημείου κατάρρευσης και της περιοχής εργασιών του έργου.
Η κατάρρευση αυτή, έρχεται να επιβεβαιώσει την επείγουσα ανάγκη γρήγορης εκτέλεσης του έργου, για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης της Έδεσσας.


Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την απολύτως λογική, δίκαιη και τεκμηριωμένη απόφαση του ΣτΕ. Η απόφαση υποστηρίζεται από αντικειμενικά δεδομένα, υιοθετώντας τις επιστημονικές απόψεις και εισηγήσεις των ειδικών. Λυπάμαι, ειλικρινά, για την εμμονή και την έλλειψη κατανόησης από την μικρή ομάδα συμπολιτών μας που εξακολουθούν να αντιδρούν, δημιουργώντας προσκόμματα τα οποία θέτουν πλέον σε κίνδυνο την τοπική κοινωνία από τις αστοχίες στα πρανή του ποταμού. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, μέσω των οικείων Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας και Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων έχει ξεκινήσει άμεσα τη δρομολόγηση των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης της κοίτης στο σημείο που κατέρρευσε, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος για τον γειτνιάζοντα αστικό ιστό, αλλά και τυχών επέκταση της αστοχίας σε άλλα σημεία της όχθης του ποταμού (φαινόμενο Ντόμινο)».