Βρισκόμαστε στον τρίτο και τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Οι αγροτικές κι οι εν γένει παραγωγικές δραστηριότητες συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή μας με αμείωτη ένταση και ρυθμό.
Όμως, η περίοδος αυτή του Αυγούστου, του μήνα της Παναγιάς με τον δεκαπενταύγουστο, είναι το διάστημα που επιλέγουν, ίσως, οι περισσότεροι για τις διακοπές τους.

Έστω κι αν η πανδημική κρίση ανέτρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά την καθημερινότητά μας – τόσο από υγειονομικής όσο κι από οικονομικής άποψης – αρκετοί θα δραπετεύσουν, εάν δεν το έχουν ήδη πράξει, για ολιγοήμερες διακοπές ή θα εκμεταλλευτούν τα προσεχή σαββατοκύριακα.
Ομολογουμένως ο άνθρωπος έχει ανάγκη τις διακοπές και τη φύση, την καθαρή όμως φύση. Η πανδημική κρίση απέδειξε κι αυτή, και μάλιστα περίτρανα, την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον. Επιβεβαιώθηκε, λοιπόν, ότι στις δύσκολες υγειονομικές καταστάσεις αυτό που έχει ανάγκη πρωτίστως ο άνθρωπος είναι ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον. Μέσα στη φύση (βουνό – θάλασσα) ο άνθρωπος αναγεννιέται και συνδέεται περισσότερο μαζί της.
Κι αν κατά την περίοδο των διακοπών μας περιορίσουμε τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (κινητό – διαδίκτυο κ.α.) δεν θα χάσει και η Βενετιά βελόνι!
Βεβαίως επιλέγοντας και διαβάζοντας ένα βιβλίο ή και γράφοντας τις σκέψεις και τις εντυπώσεις μας συνδυάζουμε μ΄έναν από τους καλύτερους τρόπους τις διακοπές μας.
Βιβλία φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά καθότι η συγγραφική και η εκδοτική δραστηριότητα είναι συνεχής και πλουσιοπάροχη. Μια περιήγηση στα βιβλιοπωλεία ή στις δανειστικές βιβλιοθήκες θα μας δώσει τη ευκαιρία της επιλογής του βιβλίου της αρεσκείας μας.
Στην επιλογή μας αυτή μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας τις βιβλιοπροτάσεις Αυγούστου 2020 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» τις οποίες επιμελήθηκε η Βιβλιοθηκονόμος μας Ελένη Παπαδοπούλου(τηλ.2381351960) και είναι οι εξής:
Για τους ενήλικες:
1)«Της Σαλονίκης μοναχά…», Δημήτρης Μίγγας, διηγήματα.
2)«Το αίνιγμα της αγάπης», Μαρία Διδάχου, μυθιστόρημα.
3)«Ο βασιλιάς της», Χ.Α. Χωμενίδης, μυθιστόρημα.
4)«Ανακάλυψε την προσωπικότητά σου: με τη μέθοδο Μάιερς – Μπριγκς», Patricia Hedges, ψυχολογία.
5)« Λούκυ Λουκ – Ο ελαφροχέρης», Lo Hartog Van Banda, κόμικ.
6)«Ο άφραγκος άνθρωπος», Mark Boyle, βιογραφία.
7)«Όπως αγαπάτε: κωμωδία σε πέντε πράξεις», Γουίλιαμ Σαίξπηρ, αγγλικό θέατρο.
8)«Ο θόλος», Stephen King, αμερικανικό μυθιστόρημα – θρίλερ.
9)«Η κυρία με τις καμέλιες», Αλέξανδρος Δουμάς (υιός), μυθιστόρημα.
Για τα παιδιά:
1)«Σχήματα», Pierre – Marie Valat, εικονογραφημένο προσχολικής ηλικίας.
2)«Μαριάννα, το κορίτσι που πετάει», Βαγγέλης Ηλιόπουλος, μυθιστόρημα.
3)«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», Lewis Carroll, μυθιστόρημα.
4)«Η φύση: ασυνήθιστα φαινόμενα», Christine Lazier, φυσική ιστορία.
5)«Το τσεκούρι», Gary Paulsen, μυθιστόρημα.
6)«Ένα δύσκολο πέρασμα», Α.Μ. Baudouy, εφηβικό μυθιστόρημα.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία μπορούν ν΄αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου, www.skydra.gr (πεδίο Βιβλιο – Λόγος).


Καλό διάβασμα, καλές διακοπές με προσοχή κι ασφάλεια για να παραμείνουμε υγιείς και να χαρούμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού!