Καθημερινά οι πολίτες της Πέλλας γίνονται μάρτυρες της αύξησης κρουσμάτων covid-19 στην ΠΕ Πέλλας με την Κυβέρνηση να αδυνατεί να χειριστεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό της πανδημίας.

Ως επακόλουθο η Π.Ε Πέλλας δεν άργησε να εισέλθει σε αυξημένη επιτήρηση με πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. Δεκάδες είναι τα tests που πραγματοποιούνται, πλέον, στα νοσοκομεία της Πέλλας αλλά ούτε το Νοσοκομείο της Έδεσσας ούτε το Νοσοκομείο Γιαννιτσών διαθέτει μοριακό αναλυτή για τα άμεσα αποτελέσματα των tests ανίχνευσης. Οι απαντήσεις αναμένονται από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή το νοσοκομείο της Κοζάνης με καθυστέρηση τουλάχιστον 48ωρών λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα tests χάνονται. Λόγω των παραπάνω η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη υπέβαλε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την όποια τον ρωτά εάν προτίθεται να χρηματοδοτήσει την άμεση απόκτηση μοριακών αναλυτών στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανίχνευσης των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Απόκτηση μοριακών αναλυτών στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών για την άμεση ανίχνευση κρουσμάτων covid-19»

Κύριε Υπουργέ,

Οι πολίτες της ΠΕ Πέλλας γίνονται δυστυχώς κάθε μέρα μάρτυρες της αύξησης κρουσμάτων covid-19 στην περιφέρεια τους εξαιτίας της αποτυχημένης διαχείρισης της Δημόσιας υγείας από την Κυβέρνηση. Αδαής για το τι πρέπει να πράξει και πως θα έπρεπε να χειριστεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό της πανδημίας το μόνο που πετυχαίνει καθημερινά είναι να αναδείξει την ανεπάρκεια και την αναποφασιστικότητα της.
Δεκάδες είναι τα tests κορωνοιού που πραγματοποιούνται καθημερινά πλέον στα νοσοκομεία της Πέλλας έπειτα από την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Ως επακόλουθο η Π.Ε Πέλλας δεν άργησε να εισέρθει σε αυξημένη επιτήρηση με πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.
Εν τούτοις αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ούτε το Νοσοκομείο της Έδεσσας ούτε το Νοσοκομείο Γιαννιτσών διαθέτει μοριακό αναλυτή για τα άμεσα αποτελέσματα των tests ανίχνευσης. Οι απαντήσεις αναμένονται από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή το νοσοκομείο της Κοζάνης με καθυστέρηση τουλάχιστον 48ωρών λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα tests χάνονται.
Αντιλαμβάνεστε ότι λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας των πολιτών της Πέλλας υπαγορεύουν την τοποθέτηση μοριακών αναλυτών και στα δύο Νοσοκομεία του Νομού για την ταχύτερη έκδοση των αποτελεσμάτων στα tests covid19 και την επιτάχυνση της διάγνωσης και της ιχνηλάτησης των θετικών κρουσμάτων.
Για όλους τους παραπάνω λόγους


Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1)Προτίθεσθε να χρηματοδοτήσετε την άμεση απόκτηση μοριακού αναλυτή στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανίχνευσης των αυξημένων κρουσμάτων covid-19;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Θεοδώρα Τζάκρη