Την Τρίτη 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρ. Στάμκο και την Τετάρτη 5 Αυγούστου αντίστοιχη συνάντηση με τη Δήμαρχο Σκύδρας κ. Κ. Ιγνατιάδου και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Κ. Γιακαμόζη.

Το Κέντρο Πρόληψης εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Πέτρο Ζέρζη, Περιφερειακό Σύμβουλο και τον Επιστημονικά υπεύθυνο, Λάζαρο Σιάντση, Κλινικό Ψυχολόγο.

Στόχος των συναντήσεων ήταν α) η ενημέρωση των Δημάρχων για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν από το Κέντρο Πρόληψη το προηγούμενο χρονικό διάστημα (Σεπτέμβριος 2018 – Φεβρουάριος 2020) από τις οποίες ωφελήθηκαν περίπου 1.500 πολίτες του Δ. Πέλλας και περίπου 500 πολίτες του Δ. Σκύδρας, β) η ενίσχυση της συνεργασίας και της δικτύωσης μεταξύ του Κέντρου Πρόληψης και των Ψυχο-κοινωνικών υπηρεσιών του κάθε Δήμου, γ) η προετοιμασία για την επερχόμενη Γενική Συνέλευση του «Οράματος» στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι και δ) η από κοινού υλοποίηση δράσεων για την Πρόληψη της χρήσης Αλκοόλ από μαθητές και νέους καθώς και η Πρόληψη άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών, όπως είναι τα τυχερά παιχνίδια (τζόγος), ηλεκτρονικά και μη, στα πλαίσια κατάρτισης του νέου 5ετούς επιστημονικού σχεδιασμού δράσεων του Κ.Π.


Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σ’ ένα πολύ φιλικό και συνεργατικό κλίμα, ενώ αντίστοιχες θα ακολουθήσουν και με τους Δημάρχους Αριδαίας και Έδεσσας.

Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής