Τα σχολεία ανοίγουν φέτος με μια καθυστέρηση 14 ημερών και υπό συνθήκες… κορωνοϊού λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στο Νομό μας, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους όπου τώρα αποφάνθηκαν ότι είναι περισσότερο ασφαλείς οι μαθητές. Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων κοινοποιηθηκε σε όλους τους διευθυντές εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και αυτοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν τη μαθητιώσα νεολαία και τους γονείς.

Μάλιστα και ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, έσπευσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook να ενημερώσει τους συμπολίτες μας με ένα μήνυμα και με την ευχή να μη χρειαστεί να ξανακλείσουν :

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΠΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09/2020………….

ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ, ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ .

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ
ΣΥΝΘΗΚΕΣ , ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ, ΟΜΑΛΗ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Στο πλαίσιο αυτό, ο καθιερωμένος αγιασμός όπως μας γνωστοποιήθηκε, θα πραγματοποιηθεί για το σύνολο των μαθητών μέσα στις σχολικές αίθουσες, ανά τάξη και όχι στο προαύλιο χώρο του σχολείου παρουσία γονέων, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στην αυλή του σχολείου από τον ιερέα με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ στη συνέχεια ο ιερέας θα περιέλθει τις αίθουσες διδασκαλίας ώστε να αγιασθεί το σύνολο των μαθητών.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να προσέρχονται με προστατευτικές μάσκες, όπως άλλωστε και όλες τις επόμενες ημέρες και τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Φέτος οι γονείς καλούνται να αφήσουν τα παιδιά τους στην είσοδο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και να τα παραλάβουν από εκεί σε καθορισμένη ώρα, για την οποία έχουν ενημερωθεί μέσω ανακοινώσεων από τους διευθυντές των σχολείων.

Επιπλέον, το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας λειτουργίας αν θα άνοιγαν στις 14 Σεπτέμβριου θα περιλάμβανε :

– Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

– Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.

– Διανομή μάσκας ανά μαθητή.

– Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

– Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.