Στις 28 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, στο πάρκο καταρρακτών Έδεσσας υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (https://www.unwto.org/node/11268). Μουσική έναρξη, που ακολουθείται από ξενάγηση στο υπαίθριο μουσείο νερού και μαθήματα επιχειρηματικότητας σε ολιγόλεπτη παρουσίαση.

Τιμώντας την αγροτική ανάπτυξη δεν θα λείπει η παρουσίαση των διαδρομών του νερού και του κερασιού από αναγνωρισμένους ειδήμονες. Επιπλέον, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της γιορτής αυτής, θα αναλυθούν επαγγελματικοί διέξοδοι με γενικότερο προσανατολισμό στον τουρισμό, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, μετά την επιδημιολογική κρίση, θα υπάρξει έντονη τάση διαφυγής που θα υλοποιηθεί μέσω των ταξιδιών και αναζήτησης προορισμών που έχουν στενή σχέση με την φύση, την υγεία και τα τοπικά αγροτικά προϊόντα.

Από τις ελάχιστες πόλεις η Έδεσσα, που γιορτάζει αυτή την ημέρα -οι εκδηλώσεις της οποίας διοργανώνονται από τον Δήμο Έδεσσας και την Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Μητροπολιτικό κολλέγιο – παρέχει την δυνατότητα εκμάθησης τουριστικών και αγροτικών πρακτικών και μάλιστα, ανέξοδα, καθώς θα προσφέρεται σε όλους δωρεάν, μόνο για την συγκεκριμένη ημέρα,η  Edessa city card- κάρτα πόλης Έδεσσας, η οποία παρέχει πρόσβαση σε αξιοθέατα και δραστηριότητες .

 Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε κλίμα ασφάλειας και έτσι όλοι οι παρευρισκόμενοι θα ψυχαγωγηθούν. Παρ΄ όλα αυτά φροντίζοντας και για όσους δεν μπορούν να παρουσιαστούν, θα γίνονται ζωντανές αναμεταδόσεις των εκδηλώσεων στο www.edessacity.gr.



Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας

Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα
Tel. +30 23810 20300 – Fax. +30 23815 01505
www.edessacity.gr
————————————————————————-
Edessa Tourist Information Center
Gatronomy Information Center
Waterfalls Park GR-58200 Edessa
(+30) 23810 20300 – www.edessacity.gr