Τουρισμός & Αγροτική Ανάπτυξη

Δρόμοι του Νερού, Δρόμοι του Κερασιού

Ο Δήμος  Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας, σας προσκαλoύν στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 στο Πάρκο Καταρρακτών, προς εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού με θέμα Τουρισμός και Ανάπτυξη της Υπαίθρου χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, γιορτάζεται αυτή η ημέρα με εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης  στο κέντρο τουριστικής πληροφόρησης. Έτσι και φέτος λοιπόν, θα λάβουν χώρα μουσικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές – διαδραστικές ομιλίες και ξενάγηση στους μαγευτικούς δρόμους του νερού και του κερασιού. Παρά την παγκόσμια επιβράδυνση ο Τουρισμός θα είναι από το πρώτα εργαλεία βιώσιμης ανάπτυξης στην εποχή μετά την επιδημιολογική κρίση μιας και ο κόσμος έχει ανάγκη την εκδρομή και το ταξίδι.

Όλοι οι επισκέπτες, λόγω της ημέρας μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν την κάρτα πόλης της Έδεσσας. Φροντίζοντας όμως και για όσους δεν μπορούν να προσέλθουν στην γιορτή, θα γίνουν ζωντανές αναμεταδόσεις των γεγονότων στην ιστοσελίδα www.edessacity.gr

Στο πάρκο Καταρρακτών στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 από τις 10:00 πμ. έως τις 14:00 μμ.  μπορούν  μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, μαθητές και σπουδαστές να απολαύσουν την πληθώρα εκδηλώσεων και ξεναγήσεων που οργανώνονται σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Μητροπολιτικό κολλέγιο υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (https://www.unwto.org/node/11268). Συνεχίζουμε να ψυχαγωγούμαστε, να εκπαιδευόμαστε,  παραμένοντας υγιείς και ασφαλείς, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

                Περισσότερες Πληροφορίες και Οργάνωση Οικοξεναγήσεων Μεμονωμένων ατόμων, ομάδων και Σχολικών Μονάδων, στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας, 2381020300, www.edessacity.gr