H θερινή κινηματογραφική λέσχη του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος», μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λειτούργησε για άλλο ένα καλοκαίρι στην Έδεσσα.

Το επιτυχημένο στοίχημα της χειμερινής σαιζόν που πέρασε και οι ανάγκες λειτουργίας ενός κινηματογράφου για τις ανάγκες των σινεφίλ συμπολιτών μας, βοήθησε τον Σύλλογο να λειτουργήσει και την θερινή λέσχη. Η θερινή λέσχη λειτούργησε για χρονικό διάστημα περίπου 2,5 μηνών, καλύπτοντας ουσιαστικά όλο το καλοκαίρι .
Το μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε. Είχαμε προσέλευση ανθρώπων, που όπως μας δηλώσανε, είχανε να δουν προβολή ταινίας για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Ακόμη και άνθρωποι που δεν γνώριζαν την ύπαρξη θερινού κινηματογράφου στην Έδεσσα. Όλοι όμως ήταν ενθουσιασμένοι από την καινούρια αισθητική του χώρου. Καινούρια καθίσματα, τραπεζάκια ανάμεσα, πεντακάθαρος χώρος, καθαρισμένα τα δένδρα, με ελεύθερη θέα στον κάμπο και κυρίως οι αποστάσεις μεταξύ των θεατών.
Προβλήθηκαν νέες ταινίες για μικρούς και μεγάλους. Οι ίδιες ταινίες προβάλλονταν ταυτόχρονα στα σινεμά της Αθήνας και Θεσσαλονίκης (Ρουά Ματ, Στα μαχαίρια, Οι μεταφραστές, κλπ.). Μάλιστα, φέτος οι προβολές γίνονταν επτά ημέρες την εβδομάδα, αν εξαιρέσουμε τις ημέρες της βροχής. Οι προβολές ξεκίνησαν τέλη Ιουνίου, στον ανανεωμένο χώρο του δημοτικού θερινού κινηματογράφου, με την συνεργασία της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ. Ξεκινήσαμε με την κωμωδία «Θεέ μου τι σου κάναμε 2», και συνεχίσαμε με την εμβληματική ταινία «Joker». Οι προβολές ολοκληρώθηκαν με δυο πολύ πρόσφατες ταινίες το «After 2» και το «Tenet» του Νόλαν.

Τηρήθηκαν όλοι τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κανόνες, στην είσοδο και στην έξοδο. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες φέτος… παρέες αναγκάστηκαν να κάθονται λίγο πιο μακριά.. Η τήρηση των νέων κανόνων αποτέλεσε μέλημα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου. Μάλιστα ο χώρος απολυμαίνονταν καθημερινά.
Στην άψογη λειτουργία της θερινής λέσχης συνετέλεσε η συνεργασία με το παρακείμενο αναψυκτήριο των «Μύλων» (The Mill). Η διεύθυνση και το προσωπικό του αναψυκτηρίου προσέφεραν την δυνατότητα στους συμπολίτες μας, παράλληλα με την προβολή της ταινίας, να απολαμβάνουν τις παροχές του αναψυκτηρίου στον χώρο του κινηματογράφου και μάλιστα σε μειωμένες τιμές, σε σχέση με το χώρο του αναψυκτηρίου.
Κάποια βράδια μαζί με την ταινία απολαύσαμε και την πανσέληνο.. πολλές φορές η θέα του φεγγαριού, έκλεβε σκηνές από την ταινία.. Ξεχωριστός και ο ήχος των διπλανών καταρρακτών. Ο θερινός κινηματογράφος της πόλης μας έχει όλα τα προαπαιτούμενα για να χαρακτηρίζεται ο «ομορφότερος» της Ελλάδας. Ο συνδυασμός πράσινου, νερού και άπλετης θέας είναι μαγικός. ΄Άλλωστε αυτό είπαν και όσοι το έζησαν αυτό και βρέθηκαν ως επισκέπτες στην πόλη. Φέτος είχαμε θεατές από γειτονικές πόλεις, οι οποίοι μας δήλωσαν μαγεμένοι από τον εξαιρετικό χώρο.
Συνολικά προβλήθηκαν 25 ταινίες και είχαμε τους περισσότερους θεατές που είχε ποτέ η θερινή λέσχη.
Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που αγκάλιασαν με αγάπη τον θερινό κινηματογράφο, που τελικά αποδείχτηκε μια πολύ καλή πρόταση για βραδινή έξοδο.


Ευχόμαστε υγεία σε όλους τους συμπολίτες μας και να πάνε καλά τα πράγματα. Σύντομα επάνοδο με χειμωνιάτικες πρεμιέρες.