Η 1η μέρα του φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία πάρα τις αντίξοες συνθήκες λόγω του Covid-19!!! Οι θεατές ήταν απόλυτα συμμορφωμένοι με τα μέτρα και η βραδιά κύλησε υπέροχα! Δημιουργοί και σινεφίλ από διάφορα μέρη της Ελλάδας μας τίμησαν με την παρουσία τους! Σας περιμένουμε σήμερα για την 2η και τελευταία μέρα του φετινού Εδεσσαϊκού φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους στο χώρο του Θερινού Κινηματογράφου!! Ώρα έναρξης 9.

 

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΔΕ καθώς και χορηγών της πόλης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του είναι ο Αλέξανδρος Στουγιαννίδης, σκηνοθέτης, καθηγητής ζωγραφικής και πολυπράγμων στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας τόσα χρόνια.

Σε ένα από τα δημοφιλή φρύδια της πόλης μας (στον ειδιλλιακό χώρο, με απίστευτη θέα του θερινού σινεμά Έδεσσας), που προσφέρεται για την προβολή των ταινιών, αλλά και για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, πράγμα το οποίο αποδείχτηκε εχθές, το Φεστιβάλ ξεκίνησε με πλήρες αριθμό θεατών και κράτησε μέχρι τις 12 παρά τέταρτο.

 

 

 

Ανάμεσα στους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους το φεστιβάλ ήταν : ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας Αλέξανδρος Πασχάλης, ο Πρόεδρος του ΕΥ ΖΗΝ και δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Γιώγας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μουστάκας, ο ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας Εδεσσαϊκός κόσμος και σκηνοθέτης με την εκπληκτική ταινία με τίτλο «Νεφέλη» όπου κέρδισε τις εντυπώσεις, Λεωνίδας Τούσιας με τη σκηνοθέτιδα Δέσποινα Οτουντζίδου, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης που αγαπάει πολύ την πόλη μας και με κάθε ευκαιρία έρχεται, ο μουσικοσυνθέτης Μαυρίκιος Μαυρικίου καθώς και πλήθος ακόμη περισσότερων διάσημων Εδεσσαίων.

Η μεγάλη συμμετοχή ταινιών απ’ την Ελλάδα σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον για το κοινό, καθώς αποτελεί ένα μωσαϊκό καλλιτεχνικών και ιδεολογικών καταθέσεων.