Παρότι ήταν αναμενόμενο εν μέσω πανδημίας covid-19 να κλείνουν σχολεία λόγω ύπαρξης κρουσμάτων, μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα, δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους γονείς.

Αναφερόμαστε στην χορήγηση «ειδικής άδειας» στους εργαζόμενους, προκειμένου να φροντίζουν τα παιδιά τους όταν κλείνουν τα σχολεία ή τα τμήματα στα οποία φοιτούν.
Φαίνεται πως η φροντίδα και η ευαισθησία λείπουν…
Φαίνεται πως μετά το απαράδεκτο καθεστώς «συμψηφισμού» της χορήγησης «άδειας ειδικού σκοπού» με τις κανονικές άδειες των εργαζομένων και της νομοθέτησης της απλήρωτης υπερωρίας για τους εργαζόμενους που τίθεται σε προληπτική καραντίνα (μετά την επιστροφή στην εργασία τους), συνεχίζεται η προσπάθεια να φορτώνονται στους εργαζόμενους τα βάρη της πανδημίας, φορτώνοντας τους και με «χαμένα» μεροκάματα.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Περιφερειάρχες, αφού σε καμιά Περιφέρεια/ Περιφερειακή Ενότητα απ’ όσες κλείνουν σχολεία ή τμήματά τους (πχ Πέλλα, Λέσβο, Ηλεία, Αττική κλπ) δεν εκδόθηκε καμιά οδηγία από τις Περιφερειακές Αρχές προς τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά και πρέπει να τα φροντίσουν, να μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους με «ειδική άδεια».
Απαιτούμε :
• Να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές να προχωρήσουν στις απαραίτητες ρυθμίσεις και να δώσουν εντολές χορήγησης «ειδικής άδειας» στους υπαλλήλους για την απουσία τους στις περιπτώσεις κλεισίματος του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους.
• Να μη χρεωθεί καμιά ημέρα κανονικής άδειας σε εργαζόμενους γονείς για τις «ειδικές άδειες» (άδειες ειδικού σκοπού κλπ) στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19
• Να καταργηθεί η ρύθμιση για τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων που τίθενται σε προληπτική καραντίνα.

 ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ
 ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ «ΛΑΣΤΙΧΟ»
 ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ –ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ
Κοιν/ση
Κόμματα Βουλής (πλην ΕΑ)