Συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας και του πρωτοβάθμιου συλλόγου της Αττικής, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ε.Ε.Τ.Α.Α κ. Σπύρο Σπυρίδωνα, για το κρίσιμο ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων, που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, των 150 συναδέλφων συμβασιούχων στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών & Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σε όλη την χώρα.

Κατά την συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την χρόνια υποστελέχωση των συγκεκριμένων υπηρεσιών αλλά και η επιπλέον επιβάρυνση που επήλθε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ζητήθηκε η ικανοποίηση του αιτήματος μας, για την παράταση όλων των συμβάσεων των συναδέλφων. Ο κ. Σπύρος Σπυρίδωνας δεσμεύτηκε προφορικά, ότι ικανοποιείται το αίτημα μας και ότι θα προχωρήσει άμεσα η παράταση των συμβάσεων όλων των συναδέλφων για ένα χρόνο, από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου και από τις αρχές Οκτωβρίου.


Εμείς από την πλευρά μας, θεωρούμε αυτή την εξέλιξη, ως ένα πρώτο βήμα και μερική δικαίωση, όλων αυτών των οργανωμένων προσπαθειών μας και των αγώνων, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με τις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, τις εγγραφές στα σωματεία, τις συσκέψεις, τις ενημερώσεις, την δημόσια ανάδειξη, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας και τις στάσεις εργασίας, μαζί με όλους τους συναδέλφους μόνιμους και συμβασιούχους, που συσπειρώθηκαν γύρω από τα σωματεία και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση.