Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ημαθίας – Πέλλας πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη 15 Σεπτέμβρη συγκέντρωση και πορεία στην πόλη των Γιαννιτσών. Αφορμή για την κινητοποίηση τα περίπου 200 κρούσματα που καταγράφηκαν σε μια μόνο κονσερβοποιία και τα δεκάδες που επιβεβαιώθηκαν σε άλλες επιχειρήσεις (κονσερβοποιεία, διαλογητήρια, επιχειρήσεις κρεάτων, κ.λπ.) σε Πέλλα και Ημαθία.


Τα συνδικάτα καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι έκανε τα «στραβά μάτια» στους χώρους πραγματικού συνωστισμού, στα μεγάλα εργοστάσια, κ.α., θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία, ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Είναι η ίδια συνταγή που ακολουθείται – με ευθύνη της κυβέρνησης – από τον κρατικό μηχανισμό ώστε να μη θιχτούν προνόμια και κέρδη μεγαλοεπιχειρηματιών. Τέτοια φαινόμενα σημειώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα πανελλαδικά, από αποθήκες σούπερ μάρκετ μέχρι σε πλοία, αεροπλάνα και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας τους, δήλωσαν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.