Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη.

Αφορμή στάθηκε η προοπτική χρηματοδότησης του Εθνικού Οδικού Άξονα ΕΟ2, τη σύνδεσης δηλαδή Χαλκηδόνας-Γιαννιτσών-Έδεσσας, αλλά και της κάθετης σύνδεσης Βέροια-Σκύδρα με την Εγνατία, από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως τόνισε ο Λάκης Βασιλειάδης στον Υφυπουργό, η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για το σχεδιασμό κατασκευής υδατοδρομίου στη Λίμνη Βεγορίτιδα, ένα έργο το οποίο είχε στηρίξει ο Λάκης Βασιλειάδης, αναφερόμενος από βήματος της Βουλής, στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου. Όπως είχε τονίσει ο Βουλευτής, το έργο θα δώσει ώθηση στον Τουρισμό της Πέλλας, με τη σύνδεσή του με το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και τα Λουτρά Πόζαρ, και θα εξυπηρετεί την καθημερινότητα αλλά και περιστατικά έκτακτης ανάγκης των όμορων περιοχών. Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι η Λίμνη Βεγορίτιδα εντάσσεται στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης για ένα εθνικό δίκτυο υδατοδρομίων και σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να κατατεθεί ο σχετικός φάκελος.


Τέλος, ο Βουλευτής έθεσε το θέμα της μετακίνησης και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως ανέφερε, δυστυχώς, πρόκειται για ένα πρόβλημα που παραμένει κυρίαρχο στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας ΑμεΑ, ενώ αναγνώρισε ότι η Κυβέρνηση γενικώς, αλλά και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ειδικώς, συμμερίζεται το ζήτημα. Ο Υφυπουργός συμφώνησε ως προς της σημασία αύξησης της προσβασιμότητας και ήδη έχουν δρομολογηθεί πρωτοβουλίες αναφορικά με τα μέσα μεταφοράς, οι οποίες σύντομα θα αποτυπωθούν σε σχετικό νομοσχέδιο.