Θεοδώρα Τζάκρη: Ο κ. Γεωργιάδης θα περάσει στην ιστορία ως χορηγός της Τουρκικής Οικονομίας και ως παράγοντας εντατικοποίησης του ρυθμού αποβιομηχάνισης της χώρας μας.

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της βουλευτή για την φυγή της PITSOS από την Ελλάδα.

 

Συζητήθηκε σήμερα, 30/10/2020 στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή Πέλλας κ. Θεοδώρας Τζάκρη, σχετικά με την απομάκρυνση της PITSOS από την Ελλάδα και την μετεγκατάστασή της στην Τουρκία.

Η βουλευτής, στην αρχή της ομιλίας της, στάθηκε στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η SIEMENS, τις οποίες, τελικά, δεν τήρησε ζημιώνοντας περαιτέρω το Ελληνικό Δημόσιο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βάσει της Συμφωνίας Συμβιβασμού που υπεγράφη μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της SIEMENS, η τελευταία ανέλαβε την υποχρέωση ως ελάχιστο αντιστάθμισμα για τις ζημίες του Δημοσίου από τις παράνομες δραστηριότητες της και τα εγκλήματα διαφθοράς στην χώρα μας επί δεκαετίες:

(1) Να επενδύσει 100 εκ. € εντός του 2012 για να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία απασχολούσε τη δεδομένη χρονική περίοδο περισσότερους από 600 εργαζόμενους.

(2) Να επενδύσει 60 εκ. € προκειμένου να κατασκευαστεί ένα νέο εργοστάσιο στην Ελλάδα που θα οδηγούσε στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων».

Τελικά, όπως ανέφερε η κ. Τζάκρη, τίποτα από αυτά δεν έγινε. «Η SIEMENS κατέθεσε προσχηματικές, πρόχειρες, σχεδόν αστείες προτάσεις όπως μια ολιγοσέλιδη και παντελώς ακοστολόγητη πρόταση που εντός της δεν αναφέρεται κανένας αριθμός, περί της δημιουργίας δήθεν ενός Παγκόσμιου Κέντρου Δεξιοτήτων για την ανάπτυξη Βιομηχανικού Λογισμικού!Προσέξτε: Το εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα για ένα έργο αξίας άνω των 60 εκ, στο οποίο θα απασχολούνταν άνω των 700 ατόμων, έγινε «Κέντρο Δεξιοτήτων για την ανάπτυξη Βιομηχανικού Λογισμικού»!

Στη συνέχεια, απευθυνόμενη στον κ. Γεωργιάδη, η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στις ευθύνες της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά και της Κυβέρνησης συνολικά για την αποεπένδυση αυτή:

«Κύριε Γεωργίαδη,

υπάρχει ένας ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο που περπατάει και εσείς ψάχνετε για καρφίτσες στο πάτωμα προκειμένου να τις αναδείξετε. Και ο ελέφαντας της κακοδιαχείρισης είστε εσείς.

Και τώρα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν έφταιξε ο ελέφαντας αλλά οι καρφίτσες.

Αυτή είναι η αναλογία των λεγομένων σας.

Τα ίδια κάνατε και με την Νοβάρτις. Από την μια ήταν ένα τσουβάλι κλέφτες και λαμόγια και από την άλλη εσείς προσπαθούσατε να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι κάποιοι από τους δικαστές δεν έκαναν κάτι καλά και ότι φταίνε οι δικαστές. Το ίδιο κάνετε και τώρα.Πάντα στο παραμύθι σας υπάρχει ένας κακός συριζαίος και όχι ένας διεφθαρμένος νεοδημοκράτης.

Καταρχάς Στουρνάρας, Σαμαράς, Μητσοτάκης και Σια είναι όλοι αυτοί διαχρονικά  που χάρισαν στην SIEMENS την επένδυση των 60 εκ και την  διευκόλυναν να πάει στην Τουρκία. Επί των ημερών της ΝΔ εξαντλήθηκαν τα συμβατικά χρονοδιαγράμματα και επί των ημερών της ΝΔ η ΠΙΤΣΟΣ έφυγε στην Τουρκία.

Χαρίσατε στην SIEMENS την επένδυση των 60 εκ και τη διευκολύνατε να πάει στην Τουρκία.

Όπου υπάρχει καλό φαί η δική σας παρέα, αυτή στρώνεται και μετά αφενός στέλνετε τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό αφετέρου δίνετε και κάτι τις σε κάτι φίλους σας γύρω -γύρω για να μας πουν ότι για το μεγάλο φαγοπότι έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η ίδια ιστορία της δεξιάς από την μεταπολίτευση και μετά: κυβερνητική διαφθορά, μιντιακό πατρονάρισμα και δικαστικό αλισβερίσι για να παίξουμε και λίγο άμυνα, όσο είμαστε στην αντιπολίτευση και μη κάνουμε και καμιά φυλακή.

Κύριε Γεωργιάδη,

Μένω έκπληκτη από το γεγονός ότι συγκαλύπτετε αυτό το τερατώδες πραγματικά έγκλημα εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης. Στην ουσία χαρίσατε όχι μόνο τα κλεμμένα και τις μίζες, αλλά αφαιρέσατε από το ελληνικό ΑΕΠ κάθε είδος προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της εταιρείας που θα παράγονταν εδώ.

Δεν είναι μόνο οι 180 εργαζόμενοι της ΠΙΤΣΟΣ και των συνδεδεμένων εταιρειών. Είναι οι 700 θέσεις εργασίας που δεν δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και είναι ακόμη ένας απροσδιόριστος αριθμών συνδεδεμένων με την βιομηχανία βιοτεχνιών και παραγωγικών μονάδων που παγκοσμίως αναπτύσσονται πέριξ κάθε σοβαρής βιομηχανικής εκπαίδευσης.

 Άρα στην ουσία διευκολύνατε την SIEMENS να εξοικονομήσει εργατικά κόστη και ταυτόχρονα από την πίσω πόρτα να αποκομίσει υπερκέρδη στο πλαίσιο των αδασμολόγητων συναλλαγών και της τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες, την ώρα που μεγιστοποιεί τις προκλήσεις της και τις απειλές της η Τουρκία, μόλις  προχθές θυμήθηκε ο κύριος Δένδιας να ψελλίσει ότι θέλει δήθεν να καταγγείλει, δηλαδή αστεία πράγματα για εσωτερική κατανάλωση.

Πραγματικά θα εγγραφείτε στην ιστορία ως χορηγός της τουρκικής οικονομίας και ως παράγοντας εντατικοποίησης του ρυθμού αποβιομηχάνισης της χώρας μας.

Είστε πάντα ρυθμισμένος στην ίδια λογική: να αθωώνεται τους κλέφτες και να ραπίζετε τους νοικοκύρηδες.

Παριστάνετε τον Υπουργό Ανάπτυξης άνευ χαρτοφυλακίου και δεν προλαβαίνετε να κλείνετε επιχειρήσεις.

Ευτυχώς που πληρώσατε και αυτές τις μπουλντόζες στο Ελληνικό και γκρεμίζετε κανένα κτήριο, για να περνάει κανείς δύσμοιρος από την Ποσειδώνος και να φαντάζεται ότι έρχεται η ανάπτυξη».

Η κ. Τζάκρη έκλεισε την τοποθέτησή της καλώντας τον Υπουργό να επιβάλει κυρώσεις στη SIEMENS και να την κηρύξει τη έκπτωτη από παντού λόγω αυτής της παράνομης και αντισυμβατικής συμπεριφοράς της, αμφισβητώντας, πάντως, την πρόθεση του Υπουργού να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες.

«Κύριε Γεωργιάδη,

Εσείς που είστε τόσο λαλίστατος με την ανάπτυξη και τα δίνετε όλα δήθεν για αυτήν πως και δεν βρήκατε να πείτε κάτι, να κάνετε κάτι από αυτά τα δυναμικά που κάνετε συνήθως, να βγείτε μπροστά και έτσι ως νέος θηριοδαμαστής της ανάπτυξης να εμποδίσετε αυτό το σημαντικό οικονομικό έγκλημα που είναι και υποχρέωση από το νόμο;

Και επιτρέπετε οι Γερμανοί σας τρίβουν το νόμο στα μούτρα και σας λένε προκλητικά “Και τι θα κάνετε δηλαδή”;

Εγώ ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό κύριε Γεωργιάδη. Συμβαίνει επειδή οι Γερμανοί έχουν τόσο πολλά ράμματα για την γούνα αυτής της κυβέρνησης που φοβάστε  ακόμη και να ψελλίσετε κάτι εναντίον σας.

Είναι αυτό που σας λέει ο λαός “ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ”

Αν κάποια ελληνική επιχείρηση είχε κάνει το 1/1000 από αυτό που κάνει η SIEMENS θα είχε κηρυχθεί έκπτωτη και δεν θα μπορούσε να πάρει ούτε ένα ευρώ από δημόσιο χρήμα, δεν θα μπορούσε καν να συμμετέχει ούτε σε έναν δημόσιο διαγωνισμό.

Εξετάζετε το ενδεχόμενο με νομοθετική πρωτοβουλία που σας την γράφουμε και εμείς αν τρέμει το χεράκι σας και η ψυχή σας γιατί εμείς δεν φοβόμαστε,  να την κηρύξετε έκπτωτη από παντού λόγω αυτής της παράνομης και αντισυμβατικής συμπεριφοράς της;

Ή μήπως φοβάστε μήπως κυκλοφορήσουν τίποτα φωτοτυπίες από επιταγές στο SPIEGEL»;