Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) συμμετέχουν στην 18η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων & Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι μια εκδήλωση της ΠΟΣΕΑ, η οποία πραγματοποιείται από το 2002 και θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι μέσα από συνεχείς προσπάθειες και δραστηριότητες να αναπτύξει πανανθρώπινες ιδέες, με κυρίαρχη αυτή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει φορείς και πολίτες.

Μέσω αυτής της προσπάθειας, ο θεσμός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, δίνει τη δική της φλόγα αγάπης και ξεκινάει το ταξίδι της σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, κάνοντας στάση και στην Αριδαία στις 06/10/2020.

Φέτος λόγω της πανδημίας, στην Λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν ενδεικτικά μόνο αθλητές για να αποφευχθεί ο συνωστισμός .

Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 06/10/2020 και ώρα 17:00μμ.

Εκκίνηση από την είσοδο της Αριδαίας (πίσω από το Δημοτικό Στάδιο) και τερματισμός στην Πλατεία Αγγελή Γάτσου.

Εκτός από την τελετή αφής φλόγας, θα πραγματοποιηθεί επίσης  την Τρίτη 06/10/2020 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας από τις 9.00μ.μ έως 13:00μ.μ.

Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξετε την προσπάθεια μας ως προς την αιμοδοσία.