Οι άνθρωποι που δημιουργήσαμε και στηρίξαμε την Κοινωνία σε Κίνηση, με πρώτον τον επικεφαλής Γιάννη Τσεπκεντζή, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την πλήρη διαφάνεια, την δημόσια λογοδοσία και την ευθύτητα των λόγων και έργων μας. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της γενικότερης πολιτικής φιλοσοφίας και της ηθικής της παράταξής μας.

Για τον λόγο αυτό, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020, ο επικεφαλής της παράταξης μας Γιάννης Τσεπκεντζής ζήτησε ευθέως από τον κ. Ξυλουργίδη, Δημοτικό Σύμβουλο εκλεγμένο υπό της σημαίας της παράταξής μας, να λάβει μία ξεκάθαρη δημόσια θέση στην παραφιλολογία που αναπτύχθηκε και προκλήθηκε αποκλειστικά από ανάρτηση του ίδιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην συγκεκριμένη ανάρτηση γίνεται λόγος για «διαπαραταξιακές συμμαχίες συμφέροντος» καθώς και για «λαμογιά που δεν έχει χρώμα και παράταξη». Είναι προφανές ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν να αφορούν την Κοινωνία σε Κίνηση ενώ και η παραμικρή υπόνοια εμπλοκής του συνδυασμού μας, και μάλιστα από μέλος το οποίο εξελέγη υπό την στήριξή του, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν μας.

Όπως μπορούν να δουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στο σχετικό βίντεο με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ο ίδιος με την ανάρτησή του επέλεξε ως τον χώρο περαιτέρω αποκαλύψεων, ο κος Ξυλουργίδης αρνήθηκε να στηρίξει δημόσια την ηθική και πολιτική ακεραιότητα της Κοινωνίας σε Κίνηση, επιλέγοντας για μία ακόμη φορά να αφήσει αιωρούμενες τυχόν υποψίες που το δικό του δημοσίευμα διέσπειρε.

Επέλεξε μάλιστα να χαρακτηρίσει την ανάγκη παροχής εξηγήσεων στον κόσμο της πόλης μας, ως «απολιτίκ αντιπαραθέσεις» την ώρα που το πιο ηχηρό πολιτικό αίτημα της κοινωνίας μας είναι η πλήρης διαφάνεια παντού και το ξερίζωμα υπόγειων συναλλαγών σε όλους τους βαθμούς της διοίκησης.

Χωρίς στοιχεία, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς καθαρές κουβέντες, επέλεξε τα μισόλογα αρνούμενος να δώσει μία απλή και ξεκάθαρη απάντηση ως οφείλει, όντας Δημόσιο πρόσωπο, και να προστατέψει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό από κάθε «καλοθελητή» που επιθυμεί να μας σπιλώσει.

Μετά από όλα αυτά ο κ. Ξυλουργίδης κατόπιν απόφασης του Συνδυασμού μας παύει να αποτελεί μέλος μας, και παραδίδεται στην κρίση των συνδημοτών μας.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ