Σήμερα 4 Οκτωβρίου παγκόσμια ημέρα ζώων. Η σημερινή ημέρα  αποτελεί  ημέρα αναστοχασμού και γιατί όχι η αρχή μιας νέας στάσης ζωής. Διότι:
Η σημερινή ημέρα δεν μπορεί να εορταστεί  όταν χιλιάδες άγρια ζώα αλλά και  εκτρεφόμενα γουνοφόρα  θανατώνονται για την επεξεργασία του δέρματος τους.
Η σημερινή ημέρα δεν μπορεί να εορταστεί όταν χιλιάδες ζώα ζουν σε συνθήκες σκλαβιάς και χρησιμοποιούνται ως εκθέματα σε τσίρκο και πάρκα.
Η σημερινή ημέρα δεν μπορεί να εορταστεί  όταν εκατοντάδες  είδη απειλούνται με εξαφάνιση.
Η σημερινή ημέρα δεν μπορεί να εορταστεί όταν δισεκατομμύρια ζώα θανατώνονται λόγω της υπερβολικής και αλόγιστης  υπερκατανάλωσης κρέατος .
Η σημερινή ημέρα δεν μπορεί να εορταστεί όταν  η υπεραλίευση απειλεί  εκατοντάδες είδη.
Τέλος  η σημερινή ημέρα δεν μπορεί να εορτασθεί όταν σε τοπικό επίπεδο υπάρχει    η  έλλειψη   δράσεων ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας ζωοφιλικής παιδείας των δημοτών, υπάρχει  η  έλλειψη εκπαιδευτικών  προγραμμάτων  σε μαθητές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με τα ζώα, τα δικαιώματα τους και την ορθή προσέγγιση των παιδιών με τα ζώα συντροφιάς,  υπάρχει η έλλειψη  διαφάνειας και απολογισμού   του έργου του κυνοκομείου, υπάρχει  η έλλειψη εφαρμογής της νομοθεσίας που διέπει τα ζώα συντροφιάς με τακτικούς ελέγχους από τη  Αστυνομία για τήρηση των σχετικών κανόνων , υπάρχει η έλλειψη αυστηρών  έλεγχων  και εφαρμογή της νομοθεσίας για περιπτώσεις εγκατάλειψης ή κακοποίησης ζώων,  υπάρχει  η άρνηση διαδημοτικής συνεργασίας.
 Ελλείψεις που έχουν να κάνουν με την γενική αποτυχία του  Δήμου μας στην διαχείριση των ζώων συντροφιάς που  τον καθιστούν δημοφιλή  στο πανελλήνιο για τις επανειλημμένες δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων.
Η αλλαγή στην νοοτροπία και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το ζωικό βασίλειο απαιτεί μικρά σταθερά βήματα που μπορούν να κάνουν την διαφορά στην συνύπαρξη μας τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.