Με αφορμή την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και της γιορτής του ΟΧΙ, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

«80 χρόνια πριν, το Ελληνικό ΟΧΙ στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι σήμανε την έναρξη της πρώτης αποτελεσματικής αντίστασης στην επιθετικότητα των δυνάμεων του Άξονα, που συσπείρωσε και ενέπνευσε τους Συμμάχους ώστε να αντιμετωπιστεί η απειλή που απλωνόταν πάνω από την Ευρώπη.

Ακολούθησε η πρώτη υποχώρηση και παράδοση εδαφών σε ελληνικά χέρια, με την Εαρινή Επίθεση του 1941.

Σήμερα, η χώρα μας δέχεται και πάλι απειλές από φαντασμένους ηγέτες που ζουν σε άλλες εποχές. Όπως και τότε, έτσι και τώρα κανένα τελεσίγραφο δεν πρόκειται να κάμψει το εθνικό μας φρόνημα. Η Ελλάδα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα σύνορά της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Κι όπως και τότε, έτσι και τώρα, αποτελεί το παράδειγμα που με τον καιρό θα συσπειρώσει τους συμμάχους μας ώστε η απειλή να αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που πρέπει.

Την ίδια στιγμή, η χώρα μας όπως και όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται από τον αόρατο εχθρό της πανδημίας. Αυτό που κρατάμε από τους προγόνους μας που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, είναι η Εθνική Ομοψυχία, η Πίστη στη νικηφόρο έκβαση και η Αυτοθυσία για την προστασία του συνανθρώπου.

Οι Έλληνες, αργά ή γρήγορα, βγαίνουμε πάντα νικητές από όλες τις δοκιμασίες.

Ζήτω η Ελλάδα

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940»

 

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο https://youtu.be/kPZKR8CDStw