Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Διαδικτυακή Ομάδα με εγκυμονούσες από το Κ.Π «Όραμα». Στην Ομάδα συμμετείχαν 11 μέλλουσες μανούλες από όλο το Νομό Πέλλας, αφού υπήρχε η δυνατότητα να συνδεθούν δια-δικτυακά από τα σπίτια τους.

Για την υλοποίηση του σεμιναρίου υπήρξε άριστη συνεργασία με το Τμήμα Μαιευτικής Κλινικής και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Μαία κα. Ευδοξία Κώτσου για τις εισηγήσεις της με θέμα τον «Θηλασμό» και τον «Τοκετό» και τη Φυσικοθεραπεύτρια κα. Διονυσία Μπόμπολη για τις αποτελεσματικές τεχνικές χαλάρωσης.
Τέλος ευχαριστούμε και τον Πατέρα Ελευθέριο Χαραλαμπίδη από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών για την εισήγησή του αναφορικά με το θέμα της «Εγκυμοσύνης και της Μητρότητας» από πνευματικής άποψης και τις απαντήσεις στις απορίες των συμμετεχόντων (Σαραντισμός, Βάπτιση, κτλ.).
Οι μέλλουσες μανούλες κατά την διάρκεια του σεμιναρίου μοιράστηκαν μαζί μας συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς όπως: «Μαθαίναμε κάτι καινούριο σε κάθε συνάντηση», «Νιώθω ανακούφιση και ευγνωμοσύνη που συμμετείχα», «Βοηθήθηκα πάρα πολύ» , «Ανυπομονησία για κάθε συνάντηση με πολύ καλή παρέα», «Στήριξη από όλους».
Τις ευχαριστούμε και εμείς και ευχόμαστε να έχουν έναν καλό και ανώδυνο τοκετό και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να συναντηθούμε όλοι μαζί δια ζώσης μαζί με τα παιδιά τους.. !!

Συντονίστριες του σεμιναρίου ήταν η Σοφία Συρομάχου – Ψυχολόγος και η Μαρία Ιωακειμίδου – Κοινωνιολόγος.