Μετά από αίτημα και συνεννόηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Κώστα Λαμπρόπουλου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν στην Έδεσσα τεστ για τον κορωνοϊό με τη μέθοδο Drive Through. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα εγκατασταθεί έξω από το «Ξενία» κατά τις ώρες 10:00 – 15:00 και θα πραγματοποιεί test μόνο σε επιβαίνοντες σε αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες.

Φυσικά τα test είναι προαιρετικά, αλλά για την πραγματοποίηση τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής τους Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
Ο Αντιδήμαρχος, κ. Κώστας Λαμπρόπουλος, δήλωσε σχετικά:
«Πρόκειται για μία ακόμη δράση πρόληψης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο στήριξης της τοπικής κοινωνίας και του συστήματος υγείας που δίνει την καθημερινή μάχη κατά του κορωνοϊού. Μέσα από αυτή την συνεργασία προσπαθούμε να θωρακίσουμε τον τοπικό πληθυσμό με γνώση για την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής ασφάλειας. Στόχος μας παραμένει να προσφέρουμε ότι μπορούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας δίνονται από το θεσμικό πλαίσιο και με κάθε δυνατό τρόπο».